Hírek

2013.06.07. 12:03

Staféta - Bartyik Mihályné az esélyegyenlőségről

Az Arany János iskola igazgatója beszél a speciális nevelési igényű, illetve a fogyatékkal élő tanulók megítéléséről a társadalomban.

Miskei Anita

A Staféta múlt heti vendége, Gajárszky Péter azt kérdezte Bartyik Mihálynétól, az  Arany János Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény igazgatójától: - Változott-e pozitív irányba a speciális nevelési igényű, illetve a fogyatékkal élő tanulók megítélése a társadalomban?

- A sajátos nevelési igényű fiatalok társadalmi beilleszkedése, integrációja mindennapos gyakorlattá vált. Az elfogadásról, befogadásról, az esélyegyenlőség biztosításáról ma már nem csak beszélünk, hanem a kommunikáció mögött számos integrált program áll.

Ezeket a rendezvényeket nem csak a szegregált intézmények hívják életre, hanem a társadalmi összefogás révén egyre több partnerintézmény csatlakozik a segítők sorához.

Az Arany János EGYMI számtalan sikert ért el a nevelő-oktató munka területén a korai fejlesztéstől egészen a szakképzett fiataljaink munkába állásának megsegítéséig.

Jelmondatunk: a „mert közös a világunk” révén egyre többen felfigyelnek iskolánk integrációt segítő tevékenységére.

Szeretném megkérdezni Vámos Zsoltot, az Alba Plaza igazgatóját, mi motiválta először, hogy egy bevásárló központ vezetőjeként az esélyegyenlőség ügye mellé álljon?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!