Hírek

2013.05.09. 16:58

Zászló és családi nap

A körforgalomnál székely zászló lobog a szélben; a tűzoltók bálatüzet oltottak a bemutatón (és esetleg szomjat); a diákok alternatív mesejátékká formálták a klasszikus Hófehérke-sztorit.

V. Varga József

Azon a szombaton, délelőttől késő estig nem volt megállás - program programot követett a városban. Az önkormányzat, a kulturális egyesület, a tűzoltóság és a református egyházközség feladta a leckét az érdeklődőknek. A képviselő-testület döntése értelmében - szolidaritásukat kifejezve Székelyföldön élő testvéreink iránt - Nyikos László polgármester és Szekeres Lajos alpolgármester felvonta a székely zászlót a  balatoni úti körforgalomnál.

Hantos Gusztáv (b), Lendvai Áron és Varga Viktor a YAK-55-ös műrepülő modellt is elhozta Polgárdiba

Az Összhang Kulturális Egyesület színes családi napot prezentált  a sportpályánál, sokan voltak kíváncsiak a városi tűzoltóság Flórián-napi tűzoltó bemutatójára. A sisakot  Rácz Roland és Torma Dominik is felpróbálta, a srácok körül  Farkas Mátyás  szolgálatparancsnok szorgoskodott a tűzoltóautónál.      

Köntös Zoltán, a civil szervezet elnöke a papírsárkányok építésében és röptetésében "segédkezett" a gyerekeknek. Benizs Fiorella suhanó jószágának  a krónikus ajánlotta a Sárkány-Bárkány nevet. Simon Gergőnek bizony meggyűlt a baja a rodeó-hordón; az ovis kissrác, Áron csak a keresztnevét árulta el, éppen fahalat pecázott  fateknőből. Az üst körül Tibor mester serénykedett a fakanállal, Balázs Viktória nyuszit festetett a nyakára az ifjú arcfestővel, Ondi Boglárkával. Benizs Armilla inkább a pillangóra szavazott. A Polgárdi öregfiúk 4-3-ra győztek a Kisláng elleni fociderbin.

A székely zászlót Nyikos László (b) és Szekeres Lajos vonta fel

A hatvantagú holland Shirchadasj & Band gospel együttes Miracle -  Csoda című egész estés műsorával a polgárdi református templomban tartott hangversenyével nyitotta nyolcnapos magyarországi koncertsorozatát. 




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!