Hírek

2013.05.24. 17:25

Névadó emléktábla avatást tartottak a sárbogárdi Mészöly iskolában

Sárbogárd - Sokak szemébe csalt könnyeket Sárközi László pénteken délután, amikor a Mészöly Géza Általános Iskola tornacsarnokának névadójáról, Steitz Ádámról emlékezett meg.

Miskei Anita

A sárbogárdiak, s legfőképp a Mészöly Géza Általános Iskola egykori és mai diákjai, pedagógusai előtt nem ismeretlen név Steitz Ádámé, akiről pénteken délután ünnepélyes keretek között nevezték el az intézmény tornacsarnokát.

A diákok - Nyári Dániel (balról), Huszár Armand, Tóris Dániel, Kottán Béla, Hegedűs Zoltán és Varga Máté - őrzik a névadó emlékét (Fotó: Lovász Lilla)

Az iskola a huszonkettedik alkalommal megrendezett Sárbogárd Napok keretében méltó módon emlékezett meg egykori pedagógusáról. Fülöpné Nemes Ildikó, az intézmény vezetője  elárulta, őt is tanította Steitz Ádám, akiről pályatársa, Sárközi László emlékezett meg. A megható beszédet követően emléktáblát avattak, mely megőrzi Steitz Ádám nevét, hiszen szellemisége ma is él. A gránittábla pedig  Molnár Gyula kőfaragó munkája.

Nem ez volt az egyetlen értékes programja a Sárbogárd Napoknak, hisz szombaton Pörköltfesztivált rendeznek, melynek az Ifjúsági park ad otthont, majd a hagyományőrző programok és táncprodukciók  mellett   bemutatkozik  a Civil Információs Centrum. Vasárnap a Hősök terén tartanak gyereknapot, ahol lesz bábszínház, rendőrségi, tűzoltósági bemutató, játszóház, valamint 17 órakor a Bogárd-Dal Egyesület szervezésében kórustalálkozót tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!