Hírek

2013.05.23. 13:55

Négy továbbjutó a buszszerelők versenyén

Székesfehérvár - Az amerikai Federal Mogul Holding európai szervezete hirdette meg azt az Év szerelője versenyt, amelyre az Alba Volán is benevezett. A cégtől négyen jutottak tovább.

B. Kiss László

A nemzetközi  Év szerelője versenybe az idén az Alba Volán benevezett. A házi fordulót csütörtökön rendezték. Ez oktatásból, tesztírásból majd gyakorlati feladatból állt. A versenyre jelentkezett húsz szerelő közül a teszt eredménye alapján hatan vágtak neki a gyakorlati résznek, amely az idén egy tárcsafékes autóbusz egy oldali fékjének szét- és összeszerelése volt.

Örvös György a négy közül az  egyik továbbjutó az Alba Volántól (Fotó: Pati-Nagy Bence)

A versenyhez kapcsolódó oktatás, illetve a gyakorlati feladatok olyan lehetőséget kínálnak a szerelőknek, amely felbecsülhetetlen a cég számára  - mondta el a megmérettetés kapcsán Németh Tamás vezérigazgató. -  A szolgáltató versenyképességének megőrzéséhez ugyanis nem elég a napi rutin, szükség van hozzá a rendszeres képzésekre.

Az Alba Volán háziversenyéről  Visi Imre,  Örvös György,  Varga Balázs és  Sipos Gyula jutott tovább a regionális fordulóra. A legjobb idő 6,35 perc lett. A regionális fordulót Móron rendezik majd, ahol a Fejér megyei autóbusz-szerelők a Vértes Volánnál dolgozó kollégáikkal mérik össze tudásukat - tudtuk meg Pruzsina Alice  kommunikációs munkatárstól. Az országos forduló győztese összesen több száz kamion- és autóbusz szerelő közül kerül ki, ő képviseli majd hazánkat októberben az európai döntőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!