Hírek

2013.05.08. 08:27

Kaputelefonos, küldeményes trükk - ne dőljenek be!

Székesfehérváron újnak nevezhető módszerrel dolgoztak többször is a besurranó tolvajok - a rendőrség figyelmeztet.

feol.hu

Székesfehérvár városában több olyan bűncselekményt követtek el ismeretlen tettesek, melynek során lakásokba surrantak be a tulajdonost félrevezetve. Az újnak nevezhető módszer során a tulajdonost a kaputelefonon felhívja az elkövető és közli vele: csomagot hozott és a kollegája az épületben van, majd megnevez egy emeletet, ahol a küldeményt átveheti. A sértett a lakásából a megjelölt szintre siet – jellemzően a bejárati ajtót nyitva hagyva - és keresni kezdi a csomagszállított. Miután kudarcot vallott, a lakásába visszaérkezve észleli, hogy az értékei eltűntek a lakásából.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy hasonló esetben gyanakodjanak és értékeikre vigyázva hagyják el lakásukat. Amennyiben ilyen jellegű bűncselekménynek tanúi voltak, vagy azzal kapcsolatban információkkal rendelkeznek, jelentkezzenek a Székesfehérvári Rendőrkapitányságon személyesen, vagy hívják a 107-es, 112-es segélyhívószámot, vagy a 22/541-600-as telefonszámot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!