Hírek

2013.04.09. 14:26

Száraz időért imádkoznak Kulcson

Napok óta dolgozik a szivattyú Kulcs úgynevezett virághegyi részén, hogy a gyűjtőterületről eltávolítsa a vizet, így szikkassza nyaralók pincéjét.

Körmendi Erzsébet

A szakemberek szerint akkor tesz legrosszabbat az ember, ha elkezdi kiszivattyúzni a pincéjéből a talajvizet. Akkor sem érdemes ezzel próbálkozni, ha egyre emelkedik a vízszint és menteni akarja a menthetőt, mert csak rosszabbat tesz vele: a szivattyúzás kitágítja a talajban lévő vízereket és még több nedvesség áramlik a helyiségbe. Az önkormányzat éppen ezért a gyűjtő területen keletkezett "tavakból" szivattyúztatja a vizet már napok óta, hogy szikkassza a Virághegyet, és eltűnjön a víz a több mint száz veszélyeztetett ingatlan pincéjéből. Kiss Csaba polgármester harmad fokú védelmi készültséget rendelt el. Tőle tudjuk, hogy azoknál az ingatlanoknál van igazán nagy gond, amelyekben laknak és a gázkazán a vízben úszó pincében van...



A partmozgás alábbhagyott, ám ettől függetlenül folyamatosan figyelik a múlt héten megmozdult Sőtér sétányi részt, valamint a Deák Ferenc utca és a Temető utca közötti szakaszt is. Az utóbbi helyszínen kifordult, megdőlt fák veszélyeztettek két ingatlant, ezek egyike sem lakott a 2010-es partomlás óta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!