Hírek

2013.04.03. 14:27

Ellenőrzés az utakon: Fejérben 5 jogosítványt vettek el

A rendőrök Fejér megyében is ellenőrizték a járművezetőket az elmúlt hétvégén, a Józan Húsvét akció keretében.

feol-duol

A rendőrség a húsvéti ünnepek időszakát a korábbi évekhez hasonlóan most is kiemelten kezelte. A közlekedésben résztvevők így az elmúlt hétvégén nagyon sok egyenruhással találkozhattak a közutakon. A cél az ittas vagy bódult állapotban lévő járművezetők kiszűrése volt.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a megyében a rendőrök 2013. március 29-e és április 1-je között összesen 628 esetben szondáztatták meg a járművezetőket. Közülük 11 gépkocsivezetőről és 6 kerékpárosról derült ki, hogy alkoholt fogyasztott, mielőtt volán mögé, illetve biciklire ült.

A vezetői engedély helyszíni elvételére 5 esetben került sor.

A közúti ellenőrzések során közlekedési szabálysértések miatt a rendőrök 119 esetben szabtak ki helyszíni bírságot, míg 21 alkalommal szabálysértési feljelentéssel éltek a szabályszegővel szemben. Tíz esetben büntetőeljárást kezdeményeztek. Ebből nyolc alkalommal ittas vagy bódult állapotban történő járművezetés miatt.

Ezen kívül 234 esetben közigazgatási hatósági eljárás megindítására került sor különböző közlekedési jogsértések elkövetése emiatt.

A hosszú hétvégén a fokozott rendőri jelenlét preventív hatásának is köszönhetően személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset Fejér megyében nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!