Hírek

2013.04.13. 17:23

Egyre több huszonévesnek kihívás a rejtvényfejtés

Székesfehérvár - Két csoportja van a rejtvényfejtőknek: van, aki egész évben a fekete-fehér kockák bűvöletében él, más szezonálisan fejt. Mindkét csoportot megtaláltuk a hétvégén Székesfehérváron.

Kocsis Noémi

Szombaton az egyéni versenyeket tartották a rendezvénynek helyet adó Vasvári Pál Gimnáziumban, míg vasárnapra, a csapatversenyekre is az ország számos településéről érkeztek jelöltek. A helyszínen kezdők és mesterek nyüzsögtek, utóbbi csoport két tagja volt a budapesti Fogarasi Noémi és Bodnár Bea, akik évek óta járnak Fehérvárra versenyezni.

- Korrekt verseny volt - értékelt Noémi néhány perccel a mesterek megmérettetése után. - Persze ilyenkor utólag szokott az ember eszébe jutni, egy-egy meghatározásba mit kellett volna ténylegesen beírni, hogy kijöjjön a megfejtés. Így utólag már mindegy.

Balogh Tamás Albertirsáról érkezett Fehérvárra versenyezni. Fotó: Pati-Nagy Bence

A verseny lebonyolításában a fehérvári klub mellett a helyi székhelyű Kedvenc rejtvény lapcsalád kiadója segített. A kiadóvezető, Baross Botond úgy látja, egyre több olyan fiatallal találkoznak, akinek szenvedélyévé válik a rejtvényfejtés. Az idősebb korosztály természetesen rendszeresen képviselteti magát: ezek a szombaton Pécsről, Szegedről, Albertirsáról, Békéscsabáról, Miskolcról, Kazincbarcikáról, Vértesszőlősről is érkeztek rejtvényrajongók. Volt, aki kifejezetten ezért repült haza pár napra Londonból.

- Nagy örömünkre Gyurcsik Géza, balassagyarmati rejtvénykészítő is megtisztelte a rendezvényünket, pedig ő ritkán vesz részt versenyeken - mesélte Debreczeniné Marika, a fehérvári klub titkára, aki mesterjelölt kategóriában indult, s a nap végén e kategóriában az ötödik helyen végzett. A fehérváriak egyébként még egy ötödik helyet gyűjtöttek be - haladó kategóriában -, többi versenyzőjük is szépen szerepelt. A nap végén esti kvízen vezették le a versenylázat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!