Hírek

2013.02.24. 22:15

Fogápolás aprócskáknak

Székesfehérvár - Játékos programot szerveztek minap a Gyöngyvirág Óvodában a nagycsoportos gyerekeknek. A téma a fogápolás fontossága, a problémák megelőzése és kiszűrése volt.

Kajdi Erika

A fognyűvő manók bizony nem kímélnek senkit, még a legkisebbeket sem. Nem véletlen, hogy már az  óvodákban igyekeznek minél nagyobb hangsúlyt fektetni a helyes fogápolásra. A Székesfehérvár egészségfejlesztési tervének keretei között megvalósuló programsorozat negyedik alkalmán játékos előadást szerveztek a kicsiknek.

A nagycsoportosok ajándék fogkefét és fogkrémet is kaptak: újabb ok a rendszeres fogmosásra (Fotó: Kajdi Erika)

- Az egészségtudatos nevelést igyekszünk előtérbe  helyezni óvodánkban:  így lesznek majd a gyerekekből olyan felnőttek, akik figyelnek a helyes életmódra - mondta Halmai Tamásné óvodaigazgató.

- Egy tévéműsorban láttam olyan interaktív foglalkozást, ahol a gyerekeket egy doktornő az egészséges fogápolásra tanította, ekkor elgondolkodtam, hogy itt Székesfehérváron is szükség lenne erre. Most ez megvalósulni látszik - bizakodott Brájer Éva alpolgármester. - Fontos, hogy a gyerekekben ne alakuljon ki rossz beidegződés a fogorvoshoz járással kapcsolatban, ez is célja a programnak - tette hozzá.

- Tizenöt óvodában folynak foglalkozások, ami nagy összefogás eredménye, s mindenkit szeretnénk bevonni - osztotta meg lapunkkal terveit Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok.

A Gyöngyvirág óvodában a foglalkozást Kristóf Edit felnőtt és gyermek fogorvos adjunktus tartotta, aki modelleken, óriási fogakon, állkapcson szemléltette a fogmosás technikáit, s beszélt a fogszuvasodás veszélyeiről is. Persze mindezt gyereknyelven. A doktornő bevonta a kicsiket is:

- Sok kérdést tettem fel nekik, ők pedig  ügyesen felelgettek. Látszott, fogékonyak, érdekli őket a téma. Végül ajándék fogkrémet és fogkefét  kaptak a gyerkőcök, reméljük, ezzel is sikerül ösztönözni őket, s nem csak az oviban, otthon is ápolják majd fogaikat - összegzett az orvosnő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!