Hírek

2013.01.02. 18:27

Sokrétű feladatot kaptak

Tűzvédelmi, iparbiztonsági és polgári védelmi feladatokat is ellátnak majd el a járásokban azok a katasztrófavédelmi megbízottak, akiknek kinevezését szerdán adta át Németh Tamás megyei katasztrófavédelmi igazgató.

Szabó Péter Dániel

Az elmúlt évben komoly átalakuláson ment keresztül a katasztrófavédelem szervezetrendszere, hangsúlyozta a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon tartott ünnepségen Németh Tamás tűzoltó ezredes. A megyei igazgató kiemelte, 2013. január 1-jén is számos olyan változás lépett életbe, amelyek érintik a szervezetet, ilyen például a járási rendszer felállása. A Veszprém megyében megalakult 10 járás mindegyikében kinevezünk katasztrófavédelmi megbízottakat, akik a tűzoltó-parancsnokságok alárendeltségében dolgoznak majd. Feladatuk igen sokrétű, a tűzvédelem területén éppúgy helyt kell állniuk, mint az iparbiztonság vagy a polgári védelem területén. Ebből fakadóan hatósági feladataik is lehetnek a megbízottaknak, valamint a járási szinten felálló helyi védelmi bizottságok titkári teendőit is el kell látniuk - mondta el Németh Tamás.

 

Németh Tamás elmondta: számos olyan változás lépett életbe, amelyek érintik a szervezetet, ilyen a járási rendszer felállása is (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Ezt követően a megyei igazgató átadta a megbízóleveleket a megjelent katasztrófavédelmi megbízottaknak, név szerint Balogh Miklós tűzoltó alezredesnek (Balatonfüred), Horváth András tűzoltó alezredesnek (Tapolca), Lukács László tűzoltó századosnak (Várpalota), Csékeiné Kaszás Melindának (Veszprém), Veinperl Zsuzsának (Zirc), Csiszár Edinának (Sümeg), Bozzay Lászlónak (Balatonalmádi) és Szente Róbertnek (Devecser). Az ajkai, illetve a pápai járásban nem neveznek ki külön megbízottat, az illetékes katasztrófavédelmi kirendeltségek munkatársai, Soós Ferenc tűzoltó főhadnagy, illetve Rendesné Sebő Gabriella tűzoltó százados látják el a munkakörhöz kapcsolódó feladatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!