Hírek

2013.01.25. 12:38

Mi a fontosabb? – Válasz egy olvasói észrevételre

Velence - A Fejér Megyei Hírlapban jelent meg a kép a Velencén nemrég átadott aluljáróról, amely bizonyítja, hogy a közút kezelője nem törődik a vonatkozó jogszabályokkal, írta szerkesztőségünknek Harpauer József olvasónk.

Tihanyi Tamás

Azt állítja:  a képen látható, hogy egy tartóoszlopon négy alap jelzőtábla van, holott az erre vonatkozó rendelet melléklete szerint legfeljebb csak három lehetne, tilalmiból pedig csak kettő. Levelében idézte is a szabályokat, amely a több jelzőtábla azonos tartószerkezeten való elhelyezésére vonatkozik. Hozzáteszi, hogy  a legalsó tilalmi jelzőtábla a KRESZ-ben nem szerepel, így azt nem is lehetne alkalmazni.

Képünk a velencei aluljárónál készült

Olvasónk panaszára Oláhné Surányi Ágnes, a város polgármestere az alábbi választ adta:  „Velencén a nemrég átadott közúti aluljáró kezelője Velence Város Önkormányzata lett. Nagyon jól ismerjük a vonatkozó jogszabályokat, de az élet hozta szituációkban mérlegeljük, hogy az életveszély elhárítása, a balesetek megelőzése a fontosabb-e, vagy a merev ragaszkodás ahhoz, hogy egy oszlopon legfeljebb csak három tábla lehet. Kollégáim nagyon helyesen úgy döntöttek, hogy amikor észlelték a gyalogosok és kerékpárosok áthaladását a közúti aluljárón, akkor a balesetveszély azonnali megelőzése érdekében egy meglévő oszlopra negyedikként felhelyezték a "Gyalogosoknak és kerékpárosoknak tilos a behajtás!" közúti jelző táblát.

Ha emlékeznek rá, ez a december végi, január eleji havas és fagyos időjárásban a leggyorsabb és leghatékonyabb megoldás volt. Ha kedvezőbb lesz az időjárás, természetesen önálló oszlopra fogjuk helyezni a táblát.  Köszönjük az észrevételt és egyben csak remélni tudom, hogy a bejelentő a helyünkben az emberi élet védelme érdekében ugyanezt tette volna."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!