Hírek

2012.12.27. 15:12

Újsághirdetésre mentek a revizorok - jósnőnél is jártak

Fejér megye - A Fejér megyei adóellenőrök az év vége felé zömmel a szolgáltatást nyújtó adózók körében végeztek helyszíni ellenőrzéseket.

Klecska Ernő

Az ellenőrzések során a nyugtaadási kötelezettséget, a foglalkoztatottak bejelentését illetve a forgalmazott áruk eredetét vizsgálták a revizorok. Színes volt az ellenőrzési paletta: a revizorok többek között autószerelőknél, cipészeknél, fodrászoknál, kozmetikusoknál, manikűrösöknél, képkeretezőknél, éttermekben, sőt, még jósnőknél is jártak.

Menyhárt Róbert: a megyei adóellenőrök az idei évben is fokozott figyelmet fordítanak az árusokra (Fotó: Nagy Norbert)

Többször előfordul, hogy újságban, interneten szolgáltatásukat hirdetők, a hirdetésük tartalma alapján válnak gyanússá. Így figyeltek fel az adóellenőrök egy szobakiadással foglalkozó szolgáltatóra, aki sűrűn hirdette magát egy helyi újságban - tájékoztatott Menyhárt Róbert, a NAV  Fejér Megyei Adóigazgatósága igazgatója.

A revizorok előzetesen telefonon keresték meg a szobakiadással foglalkozó szolgáltatót, és időpontot foglaltak. A megbeszélt időpontban meg is jelentek az inkognitóban lévő adóellenőrök, elfoglalták a szobát, ahol az életszerűség kedvéért egy rövid ideig tartó tévézés után fizettek, melyről se számlát, se nyugtát nem kaptak. Ezek után felfedték magukat az adózó nagy meglepetésére, aki közölte, hogy épp most akarta kitölteni a számlát, de ezt a revizorok természetesen már nem fogadták el.

Szintén újsághirdetésben népszerűsítette magát az a fodrász, akihez az adóellenőr bejelentkezett, és a fodrász az igénybe vett szolgáltatásokról, a hajfestésről és hajvágásról nem adott nyugtát. Ráadásul az ellenőrzéskor még az is kiderült, hogy a szalonban a munkát egy be nem jelentett alkalmazott végezte.  Természetesen az adóellenőrök az idei évben is fokozott figyelmet fordítanak a vásárokon, rendezvényeken, piacokon és kirakodóvásárokon megjelenő árusokra - szögezte le az igazgató.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!