Hírek

2012.12.23. 20:20

Rajtunk múlik - intett a püspök

A megyéspüspök és a polgármester mondott köszöntőt advent negyedik vasárnapja alkalmával a város főterén, ahol ezzel befejeződtek a műsorok.

B. Kiss László

Rövid volt advent, máris itt állunk az ünnep kapujában, amikor eljött közénk az Isten fia. Eljött és elhozta a szeretet és a békét, amit az embersiég a paradicsom óta várt - fogalmazott vasárnap, a megyeszékhely főterén elmondott  ünnepi köszöntőjében Spányi Antal megyéspüspök, aki hangsúlyozta: az azonban, hogy ez a szeretet és béke otthonra lel-e a szívünkbe, rajtunk múlik.
Az adventi koszorú mellől  köszöntötte Fehérvár valamennyi lakóját  Cser-Palkovics András polgármester is, aki a gyerekeket hozta fel példának a felnőttek számára arra, hogy mekkora örömmel lehet várni a karácsonyt. Az ünnepet, amely később nem az ajándékok, hanem a szeretteinkkel való együttlét miatt lesz emlékezetes - mondta.
A Városház téren az adventben  számos ünnepváró produkció volt látható. Ezek vasárnap befejeződtek. Búcsúzóul Hatvani Fanni, a II. Versünnep győztese szavalt, majd az Alba Regia Vegyeskar énekelt.

Advent negyedik vasárnapján este a főtéri műsorok zárásaként az Alba Regia Vegyeskar lépett, karácsonyi dalokkal színpadra (Fotók: Nagy Norbert)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!