Hírek

2012.11.07. 06:24

FC Basel-Videoton FC: nem szabad hibázni

Székesfehérvár - Csütörtök este, 21.05-ös kezdettel a labdarúgó Európa Liga csoportkörének 4. fordulójában az FC Basel 1893 otthonában lép pályára a Videoton FC. Fontos csata következik.

Bobory Balázs

Újabb állomásához érkezett a Videoton labdarúgóinak Európa Liga-szereplése: a piros-kékek szerdán délelőtt Zürichbe, onnan busszal Bázelbe utaznak, majd csütörtökön megmérkőznek Svájc kirakatcsapatával. Nyáron, a kupaszereplés előtt senki sem gondolta, hogy a Vidinek az EL-csoportkör harmadik fordulója után reális esélye lesz a továbbjutásra, most mégis ez a helyzet. Ha nyernek a fehérváriak Bázelben, a Sporting pedig nem tudja legyőzni a Genket, akkor a Videoton továbbjut a tavaszi, kieséses szakaszba.



- Természetesen nem foglalkozunk azzal, hogy mi az eredmény a másik pályán, nekünk a saját feladatunkat kell megoldanunk Bázelben - mondta Torghelle Sándor, a Vidi támadója. - Elemeztük a svájciak elleni hazai mérkőzést, átbeszéltük a tanulságokat. Ellenfelünk remek együttes, szinte hiba nélkül kell játszanunk Bázelben, hogy eredményesek tudjunk lenni. A házigazda van annyira jó csapat, hogy a kihagyásainkat azonnal büntesse.

Mi persze inkább azt szeretnénk, hogy ismét a fehérvári csatárok torolják meg a hazai hibákat, Nikolics Nemanja remek formában van, de Torghelle Sándor is fontos gólokat lőtt már a hazai bajnokságban.
- Folyamatosan követik egymást a mérkőzések, mindenkinek készenlétben kell állnia, így egyáltalán nem zavar, hogy Nikóval váltogatjuk egymást, hol ő kezd, hol én - mondta Torghelle. - Most aláírnám, ha csütörtökön  1-0-ra nyernénk csatártársam találatával, de akár rúghatja a gólt Bozsovics is büntetőből, a lényeg, hogy eredményesek legyünk. Természetesen bármikor pályára kerülök, mindent megteszek, hogy jól futballozzak, és hozzásegítsem a csapatot a sikeres szerepléshez. Bázelben nagy lehetőség előtt áll nem csak a Videoton, hanem az egész magyar labdarúgás is.

Nincs miért ezzel vitázni: újra nagy csata vár a Vidire!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!