Hírek

2012.10.28. 07:44

Töklámpást készítettek a felsősök

Soponya – Az egészség hetét tartották a napokban az általános iskolában, melyre a felsősök kiállítással készültek.

Miskei Anita

Kajári Henrietta, a Gróf Zichy Jenő Általános Iskola fiatal biológia tanára évek óta lelkesen szervezi az egészség hét programjait. A diákok oktatása mellett fontosnak tartják szemléletük formálását, az egészséges életre, s a környezet védelmére nevelést az intézményben. A gyerekek pedig egyre több figyelmet fordítanak egészségükre, jó ízűen eszik ma már a gyümölcsök mellett a zöldségeket is.

A gyerekek szemléletének formálása során hangsúlyt fektetnek arra is, hogy természetes anyagokkal vegyék körbe őket. Az iskolába a felsősök Kajári Henrietta segítségével vidámságot, egy kis hangulatot, melegséget csempésztek töklámpásaikkal. Részben az iskolában, részben pedig otthon készítették el díszeiket. A legtöbben hatalmas dísztököt kerestek a kertben, s vállalták, hogy kifaragják. Bence már hatodik osztályos, többféle díszt is készített a kiállításra. A szellemes, kicsit bamba tekintetű lámpás mellett asztali díszkosarat is összeállított a fiúcska.

A gyerekek elárulták, szeretnek töklámpást faragni, van, aki vidám, van, aki pedig mérges tekintetű lámpást készített. S persze mindegyiknek lesz helye, a kiállítást követően a nagyobb lámpások az iskola udvarát, bejáratát díszítik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!