Hírek

2012.10.08. 14:58

Elfogták a több mint fél tucat bűncselekménnyel gyanúsított férfit

Székesfehérvár - Hét bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják egyelőre azt a 19 éves fiatalembert, aki egyedül és társakkal vett részt egyebek között betöréses lopásban, illetve táskalopásban is. A tettes már előzetes letartóztatásban van.

feol.hu

A székesfehérvári járőrök szeptember utolsó napján, éjszaka fogták el azt a 19 éves fehérvári férfit, aki ellen lopás illetve készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel való visszaélés miatt volt érvényben körözés. A fiatalembert – aki már előzetes letartóztatásban van – a fehérvári nyomozók hét bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják.

A 19 éves büntetett előéletű férfit a járőrök Székesfehérváron, a Palotai úton vonták ellenőrzés alá szeptember 30-án éjszaka negyed tizenkettőkor. Amikor igazoltatni akarták, a fiatal semmilyen személyazonosításra alkalmas okmányt nem tudott átadni a részükre, illetve az általa bediktált adatok is valótlanok voltak. Miután a férfit személyazonosságának ellenőrzése során előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra, kiderült, hogy ellene két körözés is érvényben van. A fehérvári nyomozók ugyanis lopás illetve készpénz-helyettesítő fizetőeszközzel való visszaélés miatt adtak ki ellene elfogatóparancsot.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint július 6-án ugyanis a fiatalember a Forgó utca egyik házába az ablakon keresztül bemászott, és a szobából 4 750 forint készpénzt, valamint bankkártyát és női arany ékszereket vitt el. A bűncselekménnyel összesen 116 750 forintos kárt okozott. Még ugyanezen a napon, a Balatoni úton található ATM automatánál háromszor is megpróbált 100 000 forintot levenni.

A fehérvári nyomozók a biztonsági kamera felvételét megtekintve beazonosították az elkövetőt, aki nem volt ismeretlen számukra büntetett előélete miatt. A nyáron azonban a fenti két eseten kívül más bűncselekmények elkövetésével is összefüggésbe hozták a férfit a  Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói.

Egy június végén történt fehérvári lopás kísérletnek is ő volt az elkövetője. A Széchenyi utca egyik lakásába mászott be az ablakon keresztül, de mivel a sértett megzavarta, így onnan nem tulajdonított el semmit. Amikor a járőrök elfogták, a férfi azt állította, csak azért mászott fel a ház tetejére, mert felrúgott oda egy labdát, azt akarta lehozni.

Egyik általa elkövetett másik lopásról korábban már a sajtó is beszámolt. Ő volt ugyanis annak a háromfős tolvajcsapatnak az egyik tagja, akik az egyik fehérvári nagyáruház parkolójában egy nyitott Suzukiból loptak ki egy női táskát, amiben mobiltelefon, személyes okmányok, készpénz, illetve valuta is volt. Egy 11 éves kisfiú volt az, aki észrevette a gyanúsan viselkedő személyeket, és egyből szólt a szüleinek, akik felírták az autó rendszámát, és riasztották a rendőröket. Így fogták el a járőrök percek múlva az egyik 70 éves elkövetőt, aki a gépkocsit vezette. Társai ugyanis időközben elmenekültek a helyszínről. Ezek egyike volt a 19 éves férfi, aki ellen ekkor adtak ki körözést.

Ezután több Székesfehérvár területén történt tároló-feltörés illetve kerékpárlopás elkövetőjeként azonosították. Időközben kiderült, az ő terhére róható egy szeptember 7-i táskalopás is, amit Székesfehérváron, egy Rádió utcában lévő boltban követett el egy nő sérelmére. A tettes akkor 60 500 forintos zsákmánnyal menekült el a helyszínről.         

Ezen kívül a Gárdonyi Rendőrkapitányságon csoportos garázdaság elkövetése miatt van folyamatban ellene büntetőeljárás.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság nyomozói eddig hét bűncselekmény elkövetésével gyanúsították meg a férfit, azonban nem kizárt, hogy a listájára írható bűnügyek száma még gyarapodni fog.

Miután elfogása és kihallgatása megtörtént, a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását, ami alapján még október 2-án a Székesfehérvári Városi Bíróság le is tartóztatta a férfit – tudtuk meg a rendőrségi közleményből.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!