Hírek

2012.09.08. 16:28

Vona Gábor: A lét a tét ma már Magyarországon

Veszprém után Székesfehérváron is végigment szombaton a Jobbik szervezte Magyar Élet Menete a város egyes területein.

Tihanyi Tamás

Míg Veszprémben tüntetők fogadták a radikális párt híveit, Székesfehérváron ilyen megmozdulás nem várta Vona Gábor pártelnököt, Morvai Krisztinát, a párt európai parlamenti  képviselőjét, Gaudi Nagy Tamás  országgyűlési képviselőt, Mező Balázs városi és Árgyelán János megyei elnököt. A politikusok a Romkertnél beszéltek a menet résztvevőihez, azt megelőzően  Vona Gábor tájékoztatta a sajtó képviselőit.

A pártelnök a héten tartott frakcióülés megállapításairól beszélt. Elmondta: a Jobbik  az Országgyűlés őszi  ülésszakán a megélhetés, a közbiztonság és az egészségügy területére összpontosítja figyelmét. Vona szerint jelenleg az állam csak nagyon gyengén felel meg a polgárok elvárásainak, ezért nagy az elégedettlenség.  Kiemelte, szeretnének emberközeli párttá válni, ezért is szervezték a Magyar Élet Menetét, ahol valódi problémákról is lehet beszélni, s ahol a Jobbik politikusai megszólíthatóak.

Vona Gábor azt javasolta az MSZP és a Fidesz képviselőinek, szervezzenek ők is hasonló találkozókat az állampolgárokkal. Újságírói kérdésre válaszolva a pártelnök   leszögezte: továbbra is kitartanak azon álláspontjuk mellett, hogy a választásokon való részvétel felelősségét   alapfokú végzettséghez kötnék. Vona szerint az előzetes regisztráció szűkítené a lehetőségeket, hiszen a bizonytalanok   kimaradnának a választásokból, a pártok pedig egymás szavazóit rabolnák el, ami még durvábbá tenné a politikát. Kormányra kerülve a Jobbik az államadósságot újragondolná és  újratervezné, s külön külgazdasági minisztériumot hozna létre keleti irányultsággal. A  Magyar Élet Menetéről szólva így fogalmazott: A lét a tét ma már Magyarországon, hiszen szociális emigráció zajlik.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!