Hírek

2012.09.19. 18:12

Szabó Zsoltot húzóembernek hívták az Alba Fehérvár csapatához

Székesfehérvár - Az Alba Fehérvár kosárlabdacsapata - soraiban a válogatott Szabó Zsolttal - szerdán Kaposváron játszott. Az MKOSZ közben a sportág 100 éves évfordulójára készül.

Fejér Megyei Hírlap

Befejeződött a férfi válogatott Európa-bajnoki selejtezősorozata, így az Alba Fehérvár válogatottja, Szabó Zsolt is csatlakozott Braniszlav Dzunics vezetőedző csapatához. Alig szusszant valamit, múlt vasárnap már pályára is lépett a Nagyvárad ellen, a mérkőzésen 12 ponttal mutatkozott be.
- Kedvező ajánlattal kerestek meg a klubtól, s miután egy olyan  jó és erős csapatról van szó, amelyhez húzóembernek hívtak, elfogadtam az invitálást - ismertette az előzményeket az Alba új válogatottja.- Milyen célokért szeretne harcolni a csapattal?

- Egyénileg szeretnék minden mérkőzésen jól játszani, abban segíteni, hogy a csapat a lehető legjobb eredményt érje el a bajnokságban. És azt sem titkolom, hogy jó lenne ismét döntőt játszani, mint ahogy tavaly, a Falcóval az sikerült.

 

- A válogatott után nem sokat pihent, máris játszott.

- Így igaz, hiszen szerdán érkeztünk haza Ciprusról, és vasárnap már játszottam is az Albában a Nagyvárad ellen. Sajnos akkor kikaptunk, de meggyőződésem, hogy a bajnokság kezdéséig kijavítjuk a hibákat. Már a Kaposvár ellen is erre készülünk, s mindent megteszünk a győzelemért.

- Visszatérhetnénk egy pillanatra az Eb-selejtezőkre?

- Erről most nem szeretnék beszélni. Még nagyon friss a dolog, s ahogy mindenkiben, úgy bennem is kavarognak a rossz érzések. Elrontottuk...

Ami a Kaposvár elleni felkészülési mérkőzést illeti, a találkozón a hazaiak győztek.

Közben a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége a magyar kosárlabda 100 éves, gálaműsorral egybekötött ünneplésére készül, amelyet szeptember 22-én, szombaton, a fővárosi Műjégpálya dísztermében tartanak este. A különböző programok  33 pályán zajlanak majd, és  9 óra 10 perckor kezdődnek.  A gálán ott lesz a magyar kosárlabdasport minden jelentős személyisége. Az MKOSZ életműdíjak átadásával köszöni majd meg a legméltóbbaknak a magyar kosárlabdázás érdekében kifejtett tevékenységüket. A centenárium kapcsán az MKOSZ összeállítja a magyar kosárlabda 100 legjelentősebb személyiségének névsorát: a magyar kosárlabda Halhatatlanjait!
Még 2005-ben 60 kiválóság - közöttük Túróczi Nóra, Bogár Pál, Halm Rolland, Dávid Kornél és a fehérvári kötődésű Boksay Zsuzsa - már a kosárlabda Halhatatlanja lett!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!