Hírek

2012.09.27. 15:12

Motokrossz: Hujber volt a legjobb Fejér megyei versenyző

Túl sok szerencse nem kísérte a Fejér megyei versenyzőket az idei motokrossz országos bajnokságon. Javítási lehetőség viszont lesz Kőszárhegyen, a Csillagvölgyi pályán, ahol szinte a teljes magyar élmezőny rajthoz áll a Sprintcross Vándorkupán, vasárnap 13 órától.

Matók János


Nyársapáton rendezték a motokrossz országos bajnokság záró fordulóját. Az MX1 kategóriában az utolsó versenyre pontegyenlőséggel érkezett a két éllovas, Lécz Gergely és Szőke Márk. Drámai csatában végül a 17 éves Szőke szerezte meg a bajnoki címet, mindössze 1 ponttal megelőzve riválisát . Az idei szezon sajnos nem kedvezett a Fejér megyei versenyzőknek, sérülések, anyagi nehézségek hátráltatták őket. A legeredményesebb megyei versenyző a kápolnásnyéki Hujber Péter lett, aki 4. lett. A kőszárhegyi Horváth Arnold technikai gondok miatt csak az első három futamon indult, így a 15. helyen végzett. Fehérvárról Adamek Imre a végső győzelemre is esélyes lett volna, de ő is két futamon tudott csak indulni, így a 16. helyen végzett. Most hétvégen, vasárnap viszont megtörhet ez a sorozat.


Folytatódik ugyanis a küzdelem, minden kategóriában revansot vehetnek a résztvevők a Csillagvölgyi krosszpályán, ahol a Sprintcross vándorkupával vigasztalódhatnak a szezonban peches versenyzők. Várhatóan láthatjuk majd a pályán Adameket, és Hujbertet is, a junior kategóriában Borsó Pétert, Nagy Csongort, másodosztályban Véninger Milánt, Gáspár Gergelyt, Osztotics Imrét. Ott lesz még a bajnokság élmezőnye, valamint Czuni László, aki abszolút esélyesként indult neki a szezonnak, azonban egy sérülés megakadályozta, hogy idén bajnok legyen, de Kőszárhegyen kárpótolhatja magát. Akik viszont csak "virtuálisan" lesznek jelen , az Németh Kornél, Hugyec Erik, és Szvoboda Bence. Ők a Nemzetek Crossán képviselik hazánk színeit ezen a napon. És hogy mért virtuális az itt létük a Csillagvölgyben? A szervezők reményei szerint, egy kivetítőn nekik is szurkolhatnak majd a nézők, a szervezők folyamatosan beszámolnak az eredményekről, és élő bejelentkezés is lesz a belgiumi helyszínről. A vasárnapi viadal 9 órától a látványos edzésekkel kezdődik, amíg maga a verseny 13 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!