Hírek

2012.09.13. 14:16

Fejszével ment neki testvére élettársának egy férfi Enyingen

Enying, Ercsi - Fejér megye két kisvárosában garázdaság miatt kértek rendőri intézkedést szeptember 12-én délután. Míg Ercsiben pusztán az erőfölény volt meghatározó, addig az enyingi konfliktusnál egy felkapott fejsze is komoly szerepet kapott – számolt be a rendőrség.

feol.hu

 Szerdán kora délután egy ercsi férfi tett feljelentést őt ért bántalmazás miatt. Bejelentésében elmondta, hogy megelőző napon, késő éjjel, Ercsiben, a Gárdonyi utcában előzetes szóváltást követően öt férfi bántalmazta. Az elkövetők közül többet felismert. A 30 éves sértett sérülést nem szenvedett. Később vette észre, hogy a dulakodás közben a pénztárcája és mobiltelefonja kiesett a zsebéből. Visszatérve a helyszínre megtalálta a pénztárcát, benne a személyes iratait. Kétezer forint készpénzét, valamint telefonját azonban nem. A sértett által felismert két férfit elfogták a rendőrök. A 24 éves ercsi férfit és 18 éves társát gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók csoportosan elkövetett garázdaság miatt. Az eljárást tovább folytatják a dunaújvárosi rendőrök.

Késő délután Enying területén kialakult családi konfliktus igényelt rendőri intézkedést. Egy 42 éves férfi hangos szóváltásba került szomszédban lakó lánytestvére 41 éves élettársával. A járőrök kiérkezését követően látszólag lecsillapodtak a felek. A rendőrök már épp távozóban voltak, amikor a 42 éves férfi egy fejszével a kezében kirohant az udvarra és azzal támadt testvére élettársára. A támadót megfékezték a járőrök, megbilincselték és előállították. Felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult vele szemben eljárás. Gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vette a rendőrség. Időközben hazatért a gyanúsított lánytestvére, aki számon kérte az élettársán, hogy miért hívta a rendőröket. Szó szót követett és a nő rendőri intézkedést kért az élettársa eltávolításához. A férfit, miután nem volt bejelentkezve a Berzsenyi utcai lakásba, a helyszínre érkezett járőrök távozásra szólították fel, aminek eleget tett.

Az Enyingi Rendőrőrs járőrei sokadszorra intézkedtek a családnál. Az összeszólalkozáson, dulakodáson, tettlegességen kívül nem egyszer már szurkálással kapcsolatban is indult büntetőeljárás a rokonok között történtek miatt – derült ki a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!