Hírek

2012.09.15. 06:26

A Videoton csapata a megerősödött Diósgyőrt fogadja

Székesfehérvár – Véget ért a válogatott mérkőzések miatti szünet, a Videoton FC remélhetőleg kellően felkészül a magyar labdarúgó- bajnokság és az Európa Liga küzdelmeire. Ma indul a menetelés.

Bobory Balázs

Mégpedig nem egy felhozómérkőzéssel, hanem egy olyan csatával, amely már rangadónak is kikiáltható. Ma, 14 órától a Diósgyőrt látja vendégül a Sóstói stadionban a Videoton. A miskolciakat nem lehet egy kézlegyintéssel elintézni, hiszen olyan futballisták „mocorognak” a keretükben, mint Luque, Gallardo, Seydi, Fernandez, vagy a hazai játékosok közül Elek Ákos, Gosztonyi András, Tisza Tibor, vagy éppen a bevetésre váró, frissen szerződtetett Rudolf Gergely. Bátran kijelenthető, veretes a névsor, ebből az anyagból az ország egyik legtöbbre hivatott trénere, Sisa Tibor veszélyes együttest építhet.

A Diósgyőr jelenleg 6. az OTP Bank Ligában, három ponttal van lemaradva az őt egy hellyel megelőző Videotontól. Paulo Sousa legénysége így egy riválist valamelyest leszakíthat magáról győzelme esetén. A Ligakupában remekelt az együttes, a múlt héten a Pápa ellen pedig bemutatkozott piros- kék dresszben a Vidi két új brazilja, Kaká és Paraiba. A védő, illetve a támadó bajnokin még nem játszott, a DVTK ellen akár bemutatkozhatnak.
– Átigazolásomban fontos volt, hogy új csapatommal szerepelhetek a nemzetközi porondon, az Európa Ligában. A másik ok, ami miatt a Vidi mellett döntöttem, az Paulo Sousa személye. Paulo egyrészt nagyon nagy játékos volt, de edzőként is csak jót hallottam róla – mondta a vidi.hu-nak Kaká, aki korábban többek között a Bragában, a Hertha BSC-ben és az Apoel Nicosiában profiskodott.

– Csak a legjobbakat tudom elmondani a csapatról és a klubról. A társak nagyon jól fogadtak, ami egy játékos esetében kiemelten fontos, ha új közösségbe kerül, hiszen csak akkor tud százszázalékos teljesítményt nyújtani, ha jól érzi magát ott, ahol van. A városban mindenki barátságos és közvetlen – mesélt első benyomásairól a fiatal Paraiba. Az m1 által élőben közvetített Diósgyőr meccsen pályára lépő várható kezdőcsapat: Bozsovics – Brachi, Caneira, Vinícius, Stopira – Tóth B., Mitrovics – Gyurcsó, Sándor, Oliveira Nikolics N.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!