Hírek

2012.09.03. 14:20

2. Hírlap-bringatúra

Sukoró, labdarúgópálya - 2012. szeptember 8. szombat

feol.hu

A második alkalommal megszervezett Hírlap-bringatúra, amelynek során a résztvevők körülbiciklizik a Velencei-tavat, idéntől felvette a Családi kör fantázianevet, amely jól érzékelteti, hogy a bringatúra egy családi program, nem verseny, nem a győzelem a fontos, hanem a részvétel, a tömeges demonstráció az egészséges életmód mellett, a figyelemfelhívás a Velencei-tó körüli biztonságos kerékpározás lehetőségére.

A Bringatúra szervezői: Fejér Megyei Hírlap (PLT), a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a Fejér Megyei Baleset-megelőzési Bizottság.

Partnereink: a Magyar Turizmus Rt., Sukoró önkormányzata, a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve, a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Mentőszolgálat Székesfehérvári Mentőállomása, TDM Gárdony, TDM Velence, Magyar Honvédség, Pázmándi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Zöld Alma Alapítvány, Karsai Zöldfal Zrt.

Ebben az évben 1000-1500 résztvevőre számítunk.

A rendezvény ingyenes, regisztrálni a helyszínen lehet.

A túra időpontja: 2012. szeptember 8. szombat.

Az indulás és érkezés helyszíne: Sukoró, labdarúgópálya

Annak érdekében, hogy a távot kizárólag kerékpárúton lehessen megtenni, a Fejér Megyei Baleset-megelőzési Bizottság készítette el az útvonaltervet. Az indulás helyszínén és a pecsételő lap hátoldalán térkép jelöli a pontos útvonalat és a pecsételő pontokat. Az induláskor rendőri felvezetés, az egész út alatt rendőri felügyelet biztosított. 

Pecsételő helyek:

A kerékpározók a nagyobb biztonság és könnyebb eligazodás érdekében Dinnyésen keresztül haladnak. Mivel itt nincs kiépített kerékpárút, a résztvevők biztonságát rendőrök, útbaigazítását a pecsételőpont vöröskeresztes önkéntesei és polgárőrök biztosítják.

Vízlerakóhely minden pecsételőponton lesz, a vizet az Aqua Mathias biztosítja.

Program

9.00 - 13.00 óra: véradás

11.00 óra: regisztráció és programok kezdete

12.50 óra: hivatalos megnyitó

13.00 óra: 2. Bringatúra indítása

15.00 óra: zenés-táncos program a színpadon, fellépnek: Pázmándi Népdal-kör, Dance Fitness Team, Salsa Tánccsoport

16.30 óra: sorsolás és díjátadás a színpadon

17.00: Brasch Bence-koncert

Törekvésünk, hogy minden résztvevő részesüljön valamilyen ajándékban, emléktárgyban, amely a túrához köthető.

-         A fődíj egy kerékpár, amelyet a Fejér Megyei Hírlap ajánl fel.

További felajánlók: 

-         Velencei SPA élményfürdő

-         Sukoró önkormányzata

-    Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és Fejér Megyei Baleset-megelőzési Bizottság.

-         Farkas Családi Apartman

-         Gárdonyi Grand lovaspark.

-         Sobri Jóska kalandpark

-         Korda Stúdió

-         agárdi termálfürdő.

A szervezetten érkező és ezt a regisztráció alkalmával ezt jelző iskolai osztályok között kisorsolunk egy egész napos belépőt a Sobri Jóska kalandparkba, az egész osztály számára.

Partnereink a következő szolgáltatásokkal vesznek részt a bringatúrán.

Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a Fejér Megyei Baleset-megelőzési Bizottság: szuperbringa akció (matrica), szimulátor (gyerekeknek is), ittas szemüveg, Audi TT coupé, Yamaha vagy BMW motorkerékpár, forgalomtechnikai busz, bűnügyi technikai bemutató, bűnmegelőzés, tesztlapok (főleg kerékpáros), színezők gyerekeknek.

Magyar Honvédség: közelharc- és fegyverzettechnikai bemutatók, úszó páncélozott harcjármű, médiabusz.

Országos Mentőszolgálat Székesfehérvári Mentőállomása „eset” gépkocsival érkezik a helyszínre, s az alábbi programokban vesz részt: egészségügyi felvilágosító program: újraélesztés bemutatása, mentőhívásról tudnivalók, teendők, amíg a mentő megérkezik, légútbiztosítás, sebellátási szabályok (elméleti és gyakorlati program), szűrőprogram: vérnyomásmérés, vércukorszint mérés, szövődmény-megelőzés: szóróanyag a stroke és az akut myocardiális infarktus tüneteiről és az azonnali teendőkről.

Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete: sátrat hoznak, ifi vöröskeresztes aktivistákat biztosítanak az ellenőrzési pontokra segítőnek, részt vesznek a szűrőprogramban (vérnyomásmérés), kitelepülnek a véradó apparátussal is (kőépület adott: óvoda).

Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: a VFCS autó, valamint egy tűzoltó szer, füstsátor, kockakirakó.

Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve: segítség a vérvételnél, vércukor-, koleszterinmérés/,- vérnyomás , testzsír százalék, CO szint-mérés, dohányzásról leszoktató tanácsadás, egészségügyi totók.

Pázmándi Önkéntes Tűzoltó Egyesület: egész napra vállalták, hogy a tűzoltókocsival a helyszínen lesznek (érdeklődők megnézhetik a felszerelést), valamint oltási bemutatót tartanak (gáztűzhelyen meggyulladt olaj oltása).

Zöld Alma Alapítvány: drogprevenciós programok.

Az első bringatúra képei:

Médiapartnereink: port.hu  velo.hu  bringa.hu Fehérvár Rádió

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!