Hírek

2012.08.31. 06:21

Női kézilabda-bajnokság: az FKC a Békéscsabát fogadja

Székesfehérvár - Három és fél hónap szünet után szombaton ismét útjára indul a labda a Köfém csarnokban, megkezdődik a 61. női kézilabda bajnokság. A Fehérvár KC a Békéscsabát fogadja.

Káldor András

A Fehérvár KC élén július eleje óta új tréner áll, a 46 esztendős norvég Pal Oldrup Jensen.  Ő az FKC első külföldi edzője, aki  tisztában van azzal, hogy nehéz feladatra vállalkozott, főleg azt figyelembe véve, hogy először vállalt munkát hazáján kívül. 

- Két hónapja dolgozik a csapattal, tudni már, hogy mire lehetnek képesek?

- Jelenleg nehéz megmondani, hogy mit tudunk elérni, majd a meccsek alapján válik láthatóvá, hogy a csapatok milyen szintet képviselnek pontosan. Azt azonban ki tudom jelenteni, hogy keményen dolgozunk azért, hogy egyre jobbak legyünk támadásban és védekezésben egyaránt.

- A tíz felkészülési meccsből nyolcat megnyertek.

- Igen, csak az Érdtől és a Siófoktól kaptunk ki, de utóbbit le is győztük egyszer idegenben. Mindkét csapatra igaz, hogy kifejezetten erősek, ahogy a megítélésem szerint a bajnokság folyamán is számos nagyon jól felkészített riválissal kell majd megküzdenünk.

- Mennyire tudta átplántálni a lányokba a norvég iskolát?

- Ez eddigi tapasztalatom az, hogy a játékosaink nagyon szorgalmasak, és sokat fejlődnek. Ez egy folyamat, amit a felkészülési időszak elején kezdtünk el, és amihez időre van szükség.

- Fiatal, 24 éves átlagéletkorú a csapat, néhány rutinos játékossal megspékelve, hogy véli, megfelelő ez az arány? Láthatóan komolyan számít Siti Eszterre is.

- Nagy potenciál és sok vagányság van a csapatunkban, nyitottak az újra, megvan bennünk a vágy a fejlődésre. Ezek nagyon jó tulajdonságok, melyek jó alapként szolgálnak a további építkezésre. A tapasztaltabb játékosainktól azt várom el, hogy ők legyenek azok, akik a legtöbb felelősséget viselik a pályán, és példát is mutatnak a fiatalabbaknak. Akik önbizalommal teli, bátor játékkal tehetnek sokat a csapatért. Eszter természetesen rengeteg pluszt tud adni nekünk a tapasztalatával. Nagyon sokat tud segíteni a többieknek, hogy higgadtak maradjanak, a legnehezebb helyzetekben is jó döntésekre képes. Nagyszerű kézilabdázó, aki néhány évet kihagyott, így még egy kis időre szüksége lesz ahhoz, hogy teljesen visszanyerje a formáját.

- Az látszik a társaságon, hogy fizikailag erősek, de a technika, és taktika is jó lesz?

- Az új taktikai dolgok tanulása és a technika csiszolása időt vesz igénybe, hiszen gyakran évek során kialakult berögződéseken változtatunk. A játékosok nagyon nyitottak, figyelnek arra, hogy betartsák azt, amit kérek tőlük, amiket megbeszélünk.

-  A Békéscsaba ellen kezdenek itthon. Mit vár?

- A győzelem a célunk, de ezt csak akkor érjük el, ha jó formában játszunk, hiszen a Csaba erős és kemény rivális.

A Fehérvár KC szakmai stábja, játékosai

Vezetőedző: Pal Oldrup Jensen, pályaedző: Siti Bea, kapusedző: Sugár Tímea, orvos: Lencsés Tamás, Tóth András; masszőr: Bíró László.   Kapusok: Szikora Melinda, Trimmel Brigitta, Szendrey Viktória; jobbszélsők: Azari Fruzsina, Lelkes Noémi; átlövők: Emberovics Míra,  Kuhinkó Vivien, Németh Kriszta, Sandra Nikcsevics,  Kristina Triscsuk, Zsigmond Vivien; irányítók: Tilinger Tamara, Siti Eszter; beállók: Horváth Bernadett, Rádl Tímea, balszélsők: Vaszari Virág, Becséri Kitti, Németh Nóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!