Hírek

2012.08.30. 07:20

Mit rejt a pénztárca?

„Keressen sokat egy miniszterelnök, de ha nincs az ország hasznára, akkor ne legyen ideje elkölteni...” – olvasom az egyik internetes hozzászólásban.

Arany Horváth Zsuzsa

A szerdai hírek között ugyanis megtaláljuk, mennyit keresnek a Miniszterelnökségen. Orbán Viktor úgy 1,5 milliót keres havonta, plusz jár még neki 200 ezer cafeteria, 231 ezer képviselői pótlék. Tavaly 36 milliót kapott bruttóban, a bevallásában 1 milliós megtakarítást tüntetett fel. Ha semmi más, hát a két szám közötti különbség bizonyítja, drága az élet Magyarországon. Pedig nemcsak ő keres a családban, a felesége több lábon álló asszony, földekkel, birtokokkal.

Szerintem is kapjon eleget egy országvezető. Hatalma van, tehát keresik a kegyeit. Hátha jó fizetéssel kevésbé megkörnyékezhető. Úgy talán teljes erejével az ország ügyeire koncentrálhat, nem kell másod-harmadállás után szaladgálnia. Ha ránézünk az ország gazdasági mutatóira vagy saját magunkra, láthatjuk az ő jövedelme és a mi állapotunk közti arányosságot. Hogy milyen arányosság? Egyenes vagy fordított? (Sose voltam jó matekból.) Egyébként ebben a foglalkozási körben (miniszterelnök) nem is keres túl jól a miénk: ha hihetek az internetnek, Putyin 3,07 millió forintnyit kap havonta, Angela Merkel meg 5,3 millió forintnak megfelelő eurót.

Végül még egy szám: a 225 miniszterelnökségi dolgozó közül egy iktató bruttó 108 ezret kap. Hát lehet ezt kommentálni?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!