Hírek

2012.08.29. 19:02

Jubileumi programsorozat Ercsiben - Százéves lenne a gyár

Ercsi - Megkoszorúzták II. Lajos emlékművét, a mohácsi csatára emlékezve, s a művelődési házban megnyitották a jubileumi programsorozatot, amely pályázati pénzeknek köszönhetően hétfőig tart.

Tribolt Lajos

Jubileumi rendezvénysorozat kezdődött szerdán a városban. Az idén ötven éves az Eötvös József Művelődési Ház és Könyvtár, száz éve kezdte meg működését a helyi cukorgyár és 100 éves a Kinizsi Sportegyesület. A három évfordulót hatnapos programsorozattal ünneplik.
A mai megnyitón Szabó Tamás polgármester egyúttal megnyitotta azt a tárlatot is, amely az 5. alkalommal megrendezésre került és éppen ma zárult ercsi festőtábor műveiből nyílt. Somogyi Boglárka szervező, Ghyczy György és Sáska Tibor művésztanároknak köszönhetően sok értékes mű született a tábor nyolc napja alatt. A mai programban még néptánc is szerepelt, fellépett a Zorica Táncsoport, a diósdi Naprózsafa és a 4 For Dance.


A művelődési ház 50 éves jubileumi ünnepségére csütörtökön délután kerül sor, este pedig a Honfoglalás című rockoperát nézhetik meg az érdeklődők.
Az 1912-től működő cukorgyár nyolcvanöt év után 1997. decemberében szűnt meg végleg. Pénteken a gyár egykori dolgozói találkoznak, hogy együtt emlékezzenek egykori munkahelyükre. Száz éves a Kinizsi Sportegyesület is. Pénteken délután és szombaton futballmérkőzésekkel ünnepelnek.  Szombaton az újságíró válogatott mellett olimpikonok, polgármesterek, egykori bajnokcsapatok tagjai is focicsukát húznak. Közben a művelődési ház és a tűzoltó torony között lezárt Szent István utcán szabadtéri programok zajlanak. Vasárnap autós-motoros program lesz, hétfőn Eötvös Józsefre emlékeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!