Hírek

2012.08.26. 21:19

Falunapi kavalkáddal ünnepelte tízéves jubileumát Daruszentmiklós

Daruszentmiklós - Az egykori anyatelepüléstől, Előszállástól tíz évvel ezelőtt szakadt el Daruhegy és Kisszentmiklós, és lett önálló település Daruszentmiklós néven. Joó István, Előszállás korábbi polgármestere ezúttal is együtt ünnepelt a falunappal jubilálókkal.

Szigeti Sándor

A jubileum tette különlegessé a község idei falunapját. Alkalom volt arra, hogy a sátrak árnyékában felidézzék a helybéliek az egykori lakossági fórumokat, amikor az iskola zsúfolásig megtelt előterében elszántan nyilvánították ki szándékukat: Daruhegy és Kisszentmiklós váljon le Előszállásról és Daruszentmiklós néven hozzon létre önálló települést. Akkoriban voltak, akik nem jósoltak nagy jövőt a falunak - de nem lett igazuk. A tenni akarás, az összefogás, a fejlesztések jóvoltából egyre stabilabb lábakon áll Daruszentmiklós. Lakóinak volt mit ünnepelniük szombaton.

- Nagyon sokat tettek azért, hogy ne csak megérjék a tíz évet, hanem sikereket is fel tudjanak mutatni. Kreatívak és összetartóak - mondta daruszentmiklós  dicséreteként  Joó István a szombati falunapi rendezvényen. A nagy meleg ellenére már délelőtt sokan voltak a Hunyadi téren, sátrakat állítottak, főztek, vendégül látták a barátokat, ismerősöket, a sportpályán  fiú és lány csapatok fociztak, a színpadon  egymást váltották az előadók.- Már a 2002-es önállósodás is a közösségi összefogás erejét jelezte, azóta erősödött a kapocs, sok civil szervezetünk van, együtt szerveznek rendezvényeket,  tömegeket mozgatnak meg. De nem csak a közösségekre, a magánemberekre is számíthatunk mindenben - mondta Rauf Norbert polgármester. A jubiláló települést és annak lakóit dr. Dorkota Lajos kormánymegbízott köszöntötte ebéd után. Majd egyre jobban tetőfokára hágott a falunapi hangulat, amit zenekarok, táncosok fokoztak színvonalas műsorukkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!