Hírek

2012.08.02. 20:07

Ezüst és bronz Ausztriában - A gyermek fogathajtók Bécsújhelyen értek el szép sikereket

Iszkaszentgyörgy, Vajta - A magyar színeket képviselő Fejér megyei lányok eredményesen szerepeltek Ausztriában, az első alkalommal életre hívott gyermek fogathajtó Európa-bajnokságon.

V. Varga József

Áttörés!  mondhatjuk bizton. Ugyanis  első alkalommal rendeztek Európa-bajnokságot a napokban a gyermek fogathajtók számára, Ausztriában,  Wiener Neustadtban.
Azért is különösen figyelemreméltó mindez, mert a Nemzetközi Lovas Szövetség eddig nem ismerte el a 14 éves kor alatti versenyzők létjogosultságát. A magyar színeket két Fejér megyei ifjú hölgy, az iszkaszentgyörgyi Szajkó Liliána (Edda nevű pónijával) és a vajtai Érsek Anett (Süti) képviselte   mégpedig felettébb eredményesen.
 A 13 éves lányok az U14-es kategóriában fej-fej mellett versenyeztek: díjhajtásban Liliána ötödik, Anett hetedik lett. Maratonhajtásban (amely egyébként  mindkettőjük erőssége) Liliána ezüstérmet, Anett bronzérmet szerzett. (Liliánát csupán 0,39 ponttal előzte meg a végül győztes német fiú, Pascal Bublitz.) A szakadó esőben lebonyolított akadályhajtásban mindketten hibátlan hajtással, de sajnos alapidő-túllépéssel szerepeltek: Anett második helyen végzett, Liliána  nyolcadik lett.  A  viadalt a Mária Terézia által alapított katonai kiképzőközpont parkjában rendezték meg.
 
Végül összetettben - életük első nagy nemzetközi megmérettetésén - Anett a negyedik, Liliána az ötödik helyen zárta az Európa-bajnokságot. A vajtai lány edzője Juhász László, az iszkaszentgyörgyi fruskáé Udvari Zoltán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!