Hírek

2012.07.24. 05:13

Szabó Zsolt szakmai döntést hozott, amikor a fehérvári kosárlabda-csapatot választotta

Székesfehérvár - Szabó Zsolt, a magyar férfi kosárlabda-válogatott erőcsatára. Aki immár a fehérvári kosárlabdát is erősíti. Alighanem ő lesz a csapat legnagyobb igazolása a magyarok közül.

Silye Sándor

Nagy változáson megy át a nyáron a csapat,  távozott Simon, El-Amin,  Hendlein, Chism, bizonytalan Keller Ákos  helyzete is. A center külföldre menne,  ha nem sikerül, akkor  lehet remélni, hogy marad. Érkezett Lekli József, Medve Máté, és a válogatott erőcsatár, Szabó Zsolt. Vele beszélgettünk. Azzal kezdtük:  már tavaly is csábították ide, de csak most jött.
- Most éreztem úgy, most döntöttem el, hogy Fehérváron kell folytatnom a pályafutásomat - mondta.- Mi motiválta Fehérvár irányába az ajánlatai között?

- Komoly ajánlatot csak Sopronból és Székesfehérvárról kaptam, és csak a soproni megkeresés volt versenyképes a fehérvárival.

 

- Igen ám, de Sopron a második kosaras otthona...

- Valóban szeretem Sopront, szerettem ott játszani, kedvelem a srácokat, jó velük a kapcsolatom. Ha érzelmi döntést hozok, akkor Sopront választom, de az eszemre hallgattam. Szakmailag a csábítóbb ajánlat a fehérváriaké volt.

- Dzunics mester, a játékosok is vonzották?

- Beszéltem a mesterrel, elmondta mi az elképzelése. Ez döntött végül abban, hogy ősztől Székesfehérvárra költözöm, és itt kosárlabdázok.

-  Keller Ákossal beszélgetett a fehérvári csapatról?

- A válogatottból nagyon sokan játszottak itt, van bőven információm a viszonyokról. Ezek alapján tudom, hogy mire számíthatok.

- Tudjuk: jó tripladobó. Melyek még az erősségei?

- Ezt nehéz megmondani, mindenben próbálok fejlődni, előre lépni. Jobb akarok lenni védekezésben, lepattanózásban, és természetesen a triplákat továbbra is eredményesen akarom dobálni.

- Ha Ákos marad, jó magyar "ikertornyot" alkotnak?

- Nagy erősítés lenne a csapatnak, ha maradna, együtt könnyebb dolgunk lenne, jól megértenénk egymást. Tavaly ezüstérmet szereztem, persze, hogy szeretnék fényesebb érmet, de aki nyerni akar, annak nem lesz könnyű dolga a Szolnok ellen. Ám azért vagyunk sportolók, hogy minden akadályt legyőzzünk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!