Hírek

2012.07.27. 17:56

Győztes nyitány az Alcoa FKC-tól a Kiskunhalas ellen

Székesfehérvár - Pénteken lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Fehérvár KC női NB I-es kézilabda-csapata a Kiskunhalas együttese ellen.

Silye Sándor

Fehérvár KC-Kiskunhalas-NKSE 25-21 (9-9).

A hazaiak - Szikora - Azari 4, Horváth 2, Emberovics 2, Triscsuk 7 (4), Tilinger 4 (1), Vaszari 3, csere: Trimmer (kapus), Rádl 2 Becséri 1, Németh K., Lelkes, Kuhinkó, Zsigmond, Németh N., - összetételű társulatát, miként a Kiskunhalas - Pető - Sterbik, Drávai 5 (2), Takács B., Szamoránszky A. 5, Barna 3, Varga D. 5, csere: Mozga (kapus), Valovics, Fehér 1, Fauszt 1, Földes 1, Selmeczi, Tápai, Csávics - összeállítású kézilabdázóit is kíváncsi figyelem övezte a lelátóról. A Németh, Polgár kettős által dirigált összecsapáson két régi-új játékos is "bemutatkozott" a hazaiaknál, mégpedig Azari és Emberovics. Az első fehérvári találatot Triscsuk szerezte, sőt, a következő két hazai gól is az ő nevéhez fűződött. A 10. percben Emberovics törte meg Kriszta egyhangú "munkáját", és átérezhette az itthon szerzett gól örömét. Többször vezetett egy, két góllal a Halas, mert kapusuk, Pető jól fogott. Vagy Tilingerék céloztak pontatlanul. A 20. perc tájékán javult a védekezés, jobban kontrollálta a játékot az FKC, és kétgólos előnyre tett szert.

Térfélcsere után hamar megugrott hárommal az alföldi csapat, nem találta a ritmust az FKC. Még szerencse, hogy miként az első 30 percben Szikora, úgy Trimmer is remekelt ekkor. Meglett az elveszett ritmus, újra Tilingeréknél volt az előny. Ahogy telt, múlt az idő úgy kézilabdáztak egyre jobban a játszók, és mind többször lehetett látni szép megoldásokat. Győzött a Fehérvár KC, megérdemelten, de tapasztalhattuk, ez még csak az első játék volt. Feljegyezhettünk biztató jeleket, jól teljesített a két kapus, Triscsuk, Azari, a mérkőzés második felében feljavult Tilinger, Vaszari, de Emberovicsnak is voltak jó megoldásai. Ahogy Jensen mester a meccs előtt mondta: kemény munkát végeztek, ezt kell folytatniuk. Az első felkészülési meccsen senki nem várt csodát, baj lenne, ha láttunk volna. Jöhet a még jobb folytatás!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!