Hírek

2012.06.28. 09:15

Mikor lesz új menetrend Fehérváron?

Székesfehérvár - Honlapunk hozzászólásaiból is kiderül, igen felfokozott a várakozás az új helyi buszmenetrenddel kapcsolatban. Aminek az elfogadása júliusra csúszik, utána jön a tesztelés.

Fejér Megyei Hírlap

- A júliusi városi közgyűlés elé kerülhet az év elején lakossági fórumokon bemutatott új  buszmenetrend. Ha ezt a testület elfogadja, augusztus 1-jétől megkezdődhet a tesztidőszak - tudtuk meg Cser-Palkovics András polgármestertől.



Honlapunkra több hozzászólás is érkezett, többen a Fecskepartra tervezett nagyon kevés járat, mások  a Kelemen Béla úti járatok miatt aggódnak, de olyan hozzászóló is van, aki szerint a mostani menetrend elavult és rossz, a szolgáltatás színvonala kritikán aluli, a menetjegy drága a nyújtott szolgáltatáshoz képest.  Talán elkezdődik valami változás, aztán hogy ez ebben a formájában mennyire életképes, mennyire működik, az majd a gyakorlatban derül ki.

Több hozzászóló is kérdezi, mikor ismerhetik meg a lakók ezt a végleges menetrendet. A polgármester szerint a lakossági fórumokon felmerült észrevételeket igyekeztek beépíteni, de a szeptembertől kezdődő iskolai időszak tapasztalatai alapján elképzelhetőek még finomhangolások, így  csak  az év végére állhat össze a véglegesnek tekinthető buszmenetrend. Ha a közgyűlés elfogadja a menetrendet, azt a város és lapunk honlapján is megismerhetik majd a lakók és természetesen lapunk hasábjain is beszámolunk majd róla.

Az eredeti elképzelések szerint július elején lépett volna életbe a város buszközlekedésének  új alapokon nyugvó menetrendje, de a júniusi közgyűlés elé sem került be az előterjesztés, így a július közepi ülésen születhet meg a sokak által kíváncsian várt döntés. Ezt követően gyors ütemben kell majd kialakítani az új menetrend miatt több helyütt szükséges - egyelőre ideiglenes - buszvárókat és a kanyarodósávokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!