Hírek

2012.06.29. 09:51

Kampány a Velencei-tónál a vasútbiztonságért

A MÁV Zrt. a rendőrséggel közösen június eleje óta országos kampányt folytat a vasúti átjárós balesetek megelőzése céljából. A mai napon a Vasútbiztonsági Roadshow a Velencei-tó partjára érkezett - közölte a megyei rendőrkapitányság.

feol.hu

Három helyszínen Agárdon, Gárdonyban, illetve Velencén egy-egy vasúti átjáróban hívják fel a MÁV szakemberei a Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársaival közösen az arra közlekedők figyelmét a biztonságos átkelésre, illetve baleset-megelőzési szóróanyagokat osztanak a részükre.

A rendőrségi tapasztalat ugyanis az, hogy mind a gépkocsivezetők, mind a kerékpárosok, gyalogosok sokszor a tilos jelzés ellenére, illetve körültekintés nélkül haladnak át a közút - vasút szintbeli kereszteződésén. A legtöbb vasúti baleset ezért történik, ám ezek kellő odafigyeléssel elkerülhetőek lennének.

Fejér megyében 2010-ben egy halálos, 2011-ben egy könnyű és egy súlyos kimenetelű vasúti közlekedési baleset történt. Idén az elmúlt hétvégén történt az első vasúti baleset, az azonban halálos kimenetelű volt.

Június 24-én Alapnál egy 77 éves férfi és 72 éves felesége vesztette életét, miután Suzuki Swift gépkocsijukkal az eddigi adatok alapján a tilos jelzés ellenére behajtottak a vasúti átjáróba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!