Hírek

2012.06.22. 16:57

Igazi parkként kellene kezelni a Zichy ligetet

Székesfehérvár - A Zichy ligetet úgy kellene működtetni, hogy igazán méltó legyen egy királyi városhoz - mondja Simon László, aki féltő aggodalommal figyeli a parkban történteket.

Tribolt Lajos

Annak idején hírül adtuk, hogy Simon László, volt megyei közgyűlési tag saját költségén vett virágokat a Zichy liget sarkában álló 17-es huszárezred emlékműve köré. A városgondnokságnak hála, a szobor környezete ma is szép virágos. Annak idején tuját is ültettek, de azok gyorsan eltűntek - "hála" a "jó érzésű" embereknek. Simon László ma vidéken él, de Fehérvár és azon belül is a Zichy liget a szívügye. Most azért hívott a helyszínre, hogy elpanaszolja: rosszul használja a város a parkot. Véleménye szerint ide nem szabadna jégpályát, sportpályát telepíteni, még ideiglenes jelleggel sem.  Ilyen célokra ideális volt az a gödör, amelynek a helyén ma a Novotel áll. Egyébként pedig a vidámparki rész és a Halesz is inkább alkalmas lenne tartós programokra. A Zichy-ligetet, mint a város egyetlen igazi parkját, meg kellene őrizni. Körbe sövényt kellene ültetni, rendberakni az eső után  vízben úszó sétáló utakat. S az egészet egy koronázó városhoz méltó parkként üzemeltetni. Különösen, hogy a város a 2013-as ünnepi évre készül. Simon úr másik nagy vágya, hogy a felsővárosi templom elől kerüljön vissza a Szentháromság szobor a park elejére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!