Hírek

2012.06.08. 12:46

Helyi termékek, pörköltfesztivál - kiteljesedett a Sárbogárdi-napok

Sárbogárd - Pünkösdre teljesedett ki igazán a 21. Sárbogárdi-napok színes rendezvénysorozata. Hősök-napi megemlékezéssel, kórustalálkozóval, focitornával és gyermeknappal.

V. Varga József

A pörköltfesztivált  a Dél-Fejér Összefogás településeinek részvételével, a városok és falvak kulturális és művészeti együtteseinek fellépésével, a helyi termékek (tájjellegű étel, bor, pálinka, sajt, méz) és a kézművesek bemutatójával az Ifjúsági parkban rendezték meg. Az Arany fakanál az idén a Balogh László vezette Vadmalacok elnevezésű csapatnak dukált, második helyen végzett a Közév gárdája, bronzéremmel gazdagodott Nagy Dezső és Tar János kettőse. Különdíjat érdemelt a kálozi alakulat és a gyerekek alkotta Csipet-csapat.

A válogatott pörköltekre jól csúsztak a Sárszentmiklósi Borbarátok nemes nedűi. A műsorban a prímet a néptáncosok, a moderntáncosok és a hastáncosok vitték, a néptáncegyütteseket a Galiba zenekar kísérte. Vidám gyermeknapot rendeztek az ünnepen Rétszilason, Sárbogárdon, Sárszentmiklóson (Papföld) és Pusztaegresen is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!