Hírek

2012.05.03. 05:41

Újra állomásként működik a rácalmási megálló a vonatbaleset után

Rácalmás - A februári nagy baleset után ideiglenesen egy sínpáron indult meg a forgalom a kisváros megállójánál. Vasárnaptól újra állomás lett belőle: már két vágány van.

Pekarek János

A két üzemelő vágánnyal már kitérő manőverekre is alkalmas a rácalmási állomás, így visszakaphatta vasúti rangját. A korábban négy sínpárral üzemelő állomás egy újabb vágánya is napokon belül elkészül: már csak a váltó beszabályozása van hátra. Megjavítják a negyedik (a hivatalos számozás szerint: az 1. számú) vágányt is, amelyet a múltban rakodónak használtak - ám valószínűleg azt már nem fogják igénybe venni.

Tegnap tizennégy óra után több teher- és személyszállító szerelvény is átrobogott a vasútállomáson: le- és felszálló, sajnos, nem volt.

Mint arról a történtek idején beszámoltunk, február 25-én tíz óra tizenöt perckor egy vasércet szállító, Pusztaszabolcs felől Dunaújvárosba tartó szerelvény tizenhárom kocsija kisiklott, és a rácalmási vasúti átjáró, valamint az állomás közötti egy kilométeres szakaszon megrongálta a síneket, a jelző- és a biztosító berendezéseket. Egy vágányt négy napon belül helyreállítottak, ám az állomás így csak megállóhelyként üzemelhetett.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!