Hírek

2012.05.03. 07:16

Szépül az arborétum, a rendház Nagyvenyimen

Nagyvenyim - Nyár közepére már nemcsak nevében lesz arborétum a nagyvenyimi templomkert, hanem teljes valójában. Támogatást nyert az alapítvány, és számíthat a helybéliekre is.

Szigeti Sándor

A Szent Bernát Arborétum Alapítványa pályázati támogatást nyert tavaly nyáron a környéken arborétumként ismert templomkert fejlesztésére, valamint a területen lévő rendház homlokzatának külső felújítására. Az ősszel lebonyolított közbeszerzési eljárás után a munkák már a múlt év végén elkezdődtek, a látványos változásokon azonban most megy keresztül a terület. Köszönhető ez  azoknak a nagyvenyimi vállalkozóknak, magánszemélyeknek, akik kétkezi munkájukkal segítenek, illetve megelőlegezték a költségeket. A pályázat ugyanis utófinanszírozott, az alapítvány viszont nem rendelkezik olyan vagyonnal, ami fedezné a beruházást, amíg meg nem kapják a pénzt. 
Sokan dolgoznak önként, az arborétum iránti szeretetből a parkban. Németh László kuratóriumi elnök elmondta: növényeket telepítettek, új utcafronti kerítést építettek, kivágták a beteg fákat, hamarosan pihenőpadokat, szemeteseket, információs táblákat helyeznek ki, továbbá a műemléki védelemhez illő gyalogutakat alakítanak ki. Megoldották a rendház falainak talajvíz elleni védelmét, nemrég elkezdték az épület  homlokzat-felújítást is. Az arborétum  avatását augusztus 3-ra tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!