Hírek

2012.05.03. 10:39

Létrejött a Kapocs Központ a családokért

Székesfehérváron, Szabadbattyánban és Sárszentmihályon valósul meg az a családokat, kisközösségeket segítő nyertes projekt, melynek részleteit csütörtökön városházi sajtótájékoztatón ismertették.

Bokros Judit

A Más Fogyatékos Gyermekekért Alapítvány egy nyertes pályázatnak köszönhetően együttműködő partnerek bevonásával valósít meg egy olyan projektet, amely elősegíti a családbarát és összetartó kisközösségi környezet kialakítását és működtetését. A partnerek között szerepel a Székesfehérvári Egyházmegye, valamint Székesfehérvár, Szabadbattyán és Sárszentmihály önkormányzata.

A projekt célja a családhoz, a gyermekhez, a gyermekvállaláshoz kapcsolódó társadalmi viszonyulás javítása és szemléletváltás előmozdítása a családi szféra társadalmi jelentőségével kapcsolatban. Ennek keretében új és hiánypótló programokat valósítanak meg, melyek közvetlenül hozzásegítik a Székesfehérváron, Szabadbattyánban és Sárszentmihályon élő családokat ahhoz, hogy családbarát és összetartó kisközösségi környezetben éljenek.

A családi közösségek erősítése érdekében működik a Kapocs Központ Székesfehérváron, a Móri út 16. szám alatt, valamint de-centrumai Sárszentmihályon és Szabadbattyánban, a Közösségi Házban, május 1-től. Itt családtámogató tanácsadás és tréning, pszichológiai segítségnyújtás, valamint munkavállalással kapcsolatos tanácsadás, tréning és Szülő Klub, továbbá gyermekfelügyelet várja az érdeklődő családokat, köztük a fogyatékossággal élő gyermeket nevelő és a gyermeküket egyedül nevelő szülőket.

A szolgáltatások ingyenesen vehetők igénybe, melyhez a részletes programot honlapokon, valamit szórólapokon teszik közzé.

A projekt részletes bemutatására konferenciát szerveznek május 23-án 15 órától, a Szent István Művelődési Házban – derült ki a csütörtöki tájékoztatón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!