Hírek

2012.04.23. 15:18

Tavaszi nagytakarítás a ladányi környezetvédelmi napon

Igaz, hogy az időben szétküldött felhívás ellenére kevesen voltunk, de azért nagy dolgokat tettünk a faluban végzett takarítási akció során. Rengeteg hulladékkal lett kevesebb Ladány bizonyos részein. Hétfőn reggel 9 órától 14 óráig csak szedtük és zsákoltuk a sok szemetet, amit mások otthagytak.

Siki Szabolcs

Április 23-án 9 órától gyülekeztünk a település központjában a szemétszedésre. Sajnos nagyon kevesen voltunk, 10-12 fő, de hála az iskolás diákoknak és a nevelőknek, akik szintén csatlakoztak a felhíváshoz, nagyobb lett a létszám. Így jelentős mennyiségű hulladékot sikerült összeszedni a zsákokba, mert sajnos az illegálisan lerakott szemétből lépten nyomon találni.
Rengeteg műanyag flakont, autóalkatrészt, papírt, fűrészport, pelenkát és még sorolhatnám, mit tüntettünk el. Volt olyan rész, ahonnét 20 zsák hulladékot hordtunk össze, meg még néhány zsáknyi lett volna. Ez a kevés ember is elég jól teljesített, mert a település több pontjáról indultak, s az ismertebb lerakóhelyeket célozták meg elsőként, de természetesen a főutak mentén is keresgéltek hulladékot.
A szemét elszállítása a közútkezelő támogatásával valósult meg, ők már több éve jelzik a lehetőséget a Nádasdladányi Környezetvédelmi Egyesület felé. Zsákok, kesztyű, láthatósági mellény mindenkinek biztosított volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!