Hírek

2012.04.14. 19:07

Taggyűlés és emlékezés a doni bajtársak szövetségével

Székesfehérvár - Éves taggyűlését tartotta a Doni Bajtársi és Kegyeleti Szövetség szombaton. A résztvevők ezúttal két helyszínen emlékeztek meg a II. világháború katonaáldozatairól.

Bokros Judit

A szervezet idén új helyszínen, a Kossuth utcai Vörösmarty teremben tartotta a taggyűlést, amelyre az ország több településéről érkeztek vendégek és egykori honvédek (a legidősebb résztvevő egy 101 éves férfi volt). A szervezők elmondása szerint örvendetes tény, hogy az eddigi összejövetelek közül ez alkalommal voltak a legtöbben, több mint 150-en találkoztak. A megjelenteket Bobory Zoltán elnök köszöntötte, majd különlegességként a Püskiből érkezett asszonykórus énekelt katonadalokat, háborús nótákat, ezzel is emelve a színvonalat.
Az éves beszámolón túl a többi között egy élménybeszámoló is elhangzott egy tavalyi doni emléktúráról.
A résztvevők ezután megkoszorúzták a nemrég Fehérváron felállított katyni emlékkeresztet, majd a hagyományoknak megfelelően a pákozdi Mészeg-hegyen is megemlékeztek a Donnál elhunyt katonákról.

A Donnál és az utóvédharcokban megsemmisült 2. magyar hadseregről ide kattintva olvashat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!