Hírek

2011.01.04. 21:15

Festmények a fürdőben

Oláh Eszter csákvári fiatal festő képei láthatók az Agárdi Gyógy- és Termálfürdőben ebben a hónapban.

Szmolkáné Bene Ibolya

Oláh Eszter fiatal csákvári festő kiállítása nyílott meg január 3-án az Agárdi Gyógy- és Termálfürdőben. Eszter több éve foglalkozik festészettel, és különböző festési technikákat is kipróbált már.

Először ő is, mint sok más művész, hobbi szinten ismerkedett a festészet világával, majd egyre jobban beleszeretett. Autodidakta módon kezdte magát egyre jobban beleásni a különböző technikák elsajátításába. Az önképzés, kissé rögösebb és lassúbb útján lépésről lépésre haladva tanult meg festeni. Mivel nem kimondottan művészi pályára készült, a klasszikus művészeti iskolák elvégzése kimaradt az életéből. A dicséretek, elismerések, nemzetközi sikereknek köszönhetően úgy gondolja, hogy önképzéssel és szorgalmával pótolni tudja a művészeti iskolák hiányát.

Képei eljutottak már Ausztriába és Németországba is, ez a kiállítás január 27-ig tekinthető meg.

Oláh Eszter hitvallása a művészetről így hangzik: „Hiszem azt, hogy a művészet mélyen, legbelülről fakad, és erre valóban születni kell! Ha megadatik az a szerencse, hogy az érzéseinket, vágyainkat kifejezhessük színekkel, formákkal avagy zenével – és ha van, aki erre odafigyel, az egy csodálatos dolog!"

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!