Hírek

2010.05.06. 02:28

Tolták a babakocsit

Iszkaszentgyörgy - Babakocsitoló verseny? - jót mosolyogtunk az ötleten, pedig ki másnak jelenthetett nagyobb örömöt az új járdaszakasz felavatása, mint az anyukáknak.

J. Mező Éva


A Szentgyörgy-napi falunapon a település nem csak vigasságot szervezett, de számot vetett gyarapodásával is. Ennek egyik ékes bizonyítéka volt három megújult útszakasz felavatása. Kovács Péter képviselő nyomonkövette a munkát a pályázatírástól a kivitelezés befejezéséig, azt mondta, épp ideje volt. Több helyen ugyanis életveszélyes szakaszokat szüntettek meg. A kastély előtti, műkőből épült 360 méternyi járda, a hozzátartozó nagyforgalmú utak találkozásánál a csomópont és átkelőhelyek kialakításával, valamint a buszváró kiépítésével 35 millió forintba került, amihez 25 milliót pályázaton nyertek. A Kölcsey- Ságvári-József Attila utcáknál egy kilométeres útburkolat újult meg, míg a Kossuth- Dózsa György utcánál 800 méteres útszakasz. Ezek az utak új aszfaltburolatot kaptak, emellett elvégezték a padkaépítést és a csapadékvíz-elvezető árkok kialakítását is. A Kossuth utcában egy balesetveszélyes csomópontot is újjáépítettek. Ez a felújítás 28 millió forintba került, amihez a település újabb 14 milliót nyert pályázaton. Ezzel azonban még nem ért véget a település úthálózatának felújítása. Gaál Attila polgármester a napokban írt alá egy újabb útfelújítási programról szerződést. 106 millió forintból 74 milliós európai uniós támogatással kezdődik a Petőfi út teljes felújítása, majd munkálatok kezdődnek az Iszkai úton, a Móricz Zsigmond és a József Attila utcában is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!