Hírek

2010.04.10. 13:17

Francia egyetemisták és finn középiskolások Iszkaszentgyörgyön

Iszkaszentgyörgy - Finn középiskolásokkal és francia egyetemistákkal találkozhatunk áprilisban Iszkaszentgyörgyön. A külföldi csoportok a már meglévő kapcsolatoknak köszönhetően találtak rá a településre. A finn diákok Savukoskiból, a finn testvértelepülésről érkeznek, míg a francia fiatalok a 2008 és 2009 évi magyar-francia csereprogramnak köszönhetően választották Iszkaszentgyörgyöt a projektjükhöz.

Zámbóné Horváth Zsuzsa

A franciák mellett finn középiskolások is vendégeskednek ezalatt a településen. A finn testvértelepülésen, Savukoskiban egy osztály úgy döntött, hogy Magyarországra jön osztálykirándulásra. Április 23-tól egy hetet tölt nálunk 12 finn diák három tanár kíséretével. Az Iszkaszentgyörgyi Általános Iskola hetedikesei és nyolcadikosai látják őket vendégül. A közös programban szerepel városnézés Székesfehérváron és Budapesten, balatoni kirándulás, a fehérvárcsurgói kastély látogatása, valamint közös játék és szórakozás a Szent György Napok rendezvényein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!