Hírek

2009.07.30. 02:30

Őz a palánk mellett, autók egymásban

Megyei körkép - Egy őz okozott komolyabb fennakadást tegnap az M7-es autópályán Szabadbattyán közelében. Nem tudták visszaterelni élőhelyére, a vadászok kilőtték.

Fejér Megyei Hírlap

A Budapest felé vezető oldalon 10 óra előtt nem sokkal egy őz okozott kisebb fennakadást az M 7-es autópályán. Szabadbattyán közelében a vadkerítésen belül, de az autópályán kívül egy sérült, vérző őzre lettek figyelmesek a balatonvilágosi útellenőrök. Ők értesítették a rendőrséget. Nemsokkal később a közlekedési járőrök szolgálati gépkocsijukkal a 77-es kilométerszelvénytől lelassították a forgalmat, így a vadászok - amikor nem a pályán járműforgalom - a leállósávról kilőtték az őzet, nehogy az útra menjen, és balesetet okozzon.

A Balaton felé vezető oldalon a sztrádán egyébként két baleset is történt tegnap délelőtt. Martonvásárnál fél tíz körül két autó nem tartotta be a követési távolságot, és egymásba ütközött. A balesetben ketten megsérültek. Nem sokkal tíz óra előtt négy autó ütközött össze, szerencsére itt személyi sérülés nem történt. Tizenkét óra előtt nemsokkal Szabadbattyán magasságában is összeütközött három kocsi. A mentők a helyszínről két gyermeket szállítottak a fehérvári kórházba, az elsődleges adatok alapján mindketten könnyebben sérültek meg.

A 63-as főúton is történt baleset. Egy Skoda tartott Aba felől Fehérvárra, amikor hátulról bele ment egy Daewooba, ami előtte forgalmi okok miatt megállt. Az álló autó utasa könnyű sérülést szenvedett. Gárdonyban egy segédmotoros esett el és sérült meg súlyosan. A rendőrség szóvivője, Németh-Kész Mónika felhívja az autósok figyelmét a nyári megnövekedett forgalom veszélyeire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!