Hírek

2009.05.15. 05:10

Bravúros életmentés: egy technikus indította újra a bácsi szívét!

Székesfehérvár - Néhány nappal ezelőtt a Mátyás király körúti televíziós ügyfélszolgálaton rosszul lett egy idős férfi. Az életét egy technikus mentette meg.

Kovalcsik Katalin

A 79 éves Feri bácsi feleségével és unokájával ment a UPC szolgáltató irodájába, hogy ügyeket intézzen. Az idős férfi sorszámot kért és helyet foglalt, felesége és unokája, mivel sokan voltak előttük, elment kicsit körülnézni a környéken. Mire visszaértek, a nagypapa már a földön feküdt, egy fiatalember élesztette újra.

- Aznap még nem kezdtem meg a kinti műszakot, nem az ügyféltérben voltam, hanem a papírokat nézegettem az emeleten - Ladányi Géza emlékeiben még frissen éltek az elsősegélynyújtó tanfolyamon gyakorolt, valamint elméletben is elsajátított tudnivalók, de ekkor még nem gondolta, hogy szüksége is lesz azok gyakorlati alkalmazására. - Kolléganőm feljött az ügyféltérből, és kért egy polifont, mondván, valaki rosszul lett, le kell fektetni. Nem akartam beavatkozni, de amikor lementem az emeletről, láttam, hogy nézik a bácsi pulzusát. Van, nincs? Dilemmáztak. Odaléptem, de akkor már tudtam, hogy gyorsan kell cselekedni. A jogosítvány megszerzéséhez is kell egészségügyi vizsga, onnan is voltak emlékeim, végzett masszőr is vagyok, meg nemrégiben fejeztem be a cég által kötelezően előírt elsősegélynyújtó tanfolyamot. Először újraindítottam a bácsi szívét, majd folyamatos szívmasszázst alkalmaztam, amíg a mentők oda nem értek. Ez körülbelül tíz percig tartott, de nem tudom pontosan, utána a mentők még jónéhány percig küzdöttek a bácsi életéért.

- Nem tudom eléggé kifejezni a hálámat azért, amit a fiatalember tett. Ha ő nincs, ha nincs neki megfelelő lélekjelenléte, nem is merem elképzelni, mi történhetett volna. Ráadásul nem is tudtam az életmentőnek a tettét megköszönni, mert azonnal mentünk a kórházba, ahová ugyancsak a UPC egyik dolgozója vitt el - mondta lapunknak Feri bácsi felesége, akitől megtudtuk, férje az esetet követően nagyon sokáig, több napon át nem volt eszméleténél. Amikor a néni tegnap reggel bement a kórházba, hála istennek, végre magához tért a férje. Feri bácsi egyébként nem tudja, mi történt vele. Reméljük, hamarosan felépül, és elhagyhatja a kórházat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!