Hírek

2009.04.17. 02:28

A tavakban talált hal

Székesfehérvár - Hálóval, elektromos szerkezettel, a legkülönfélébb tiltott eszközzel viszik a halat a rapsicok - kezdte a beszélgetést az együttműködési megállapodás aláírása után Iván János , a Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetségének elnöke.

Fejér Megyei Hírlap

Több éves kapcsolat van a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a horgászszövetség között, de szükségét érezték, hogy ezt minap megerősítsék.

- Nem az a gond, hogy most nagy mennyiségben lopják a halat - folytatta a szövetség elnöke. - Inkább az a baj, hogy a halőröknek nincs intézkedési joguk. Ha a rapsic beteszi az autójába a halat, a halőr nem ellenőrizheti, csak a rendőr. A Hofesz halászati hasznosításába tartozó fehérvárcsurgói, pátkai tározók, a Palotavárosi-tavak, a szövetség tagszervezeteinek, vízkezelő egyesületeinek hasznosításába tartozó vízterületeken a bűncselekmények megelőzése, vagyis az orvhorgászat visszaszorítása, és az elkövetők tettenérése a célja a megállapodásnak. Ez azt jelenti, hogy a következő hetekben a megye huszonkét taván tartanak közös ellenőrzéseket a társadalmi és hivatásos halőrök, a polgárőrök és bejelentés esetén a rendőrök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!