Hírek

2009.02.23. 03:28

Közúti táblák gyalogosoknak

<b>Fejér megye</b> - Egy olvasónk szerint felesleges egyirányúsítani az általa megjelölt utcán, ám ha mégis, hát nem kell a tiltott irány-ba KRESZ-tábla. Küldjön ön is fotót!

S. Töttő Rita

A Kassai utca és a Kosztolányi utca csatlakozásánál készítette olvasónk a mellékelt felvételt, melynek bal oldalán látható az övezet vége tábla, jobb oldalán pedig az egyirányú jelölés. Szerinte valamelyik tábla felesleges: vagy a Lakó-pihenőövezet vége (hiszen arról úgysem jöhet autó), vagy (leginkább) az Egyirányú utca jelzőtábla. Ha ez utóbbit eltávolítják, helyette egy Elsőbbségadás kötelező jelzőtábla kihelyezése szükségeltetik a Lakó-pihenőövezet vége tábla fölé. A lakó-pihenőövezetben egy-irányú forgalmi rend fenntartása egyébként sem indokolt olvasónk szerint.

Azt ugyan nem tudtuk meg, hogy miért lett egyirányú ez az utca, de egy biztos: ettől függetlenül a lakó-pihenő-övezet is kijelölhető egyirányú utcaként. Ezt már Juhászné Viniczai Ágnes, a város közlekedési irodájának vezetője mondta. A bal oldali, lakó-pihenőövezet vége tábla kintléte ezért indokolható is:

- Amennyiben a lakó-pihenőövezetben nincs járda, az úttest használatára a gyalogosok és a járművek azonos jo-gokkal rendelkeznek. Így tehát a fényképen látható a Lakó-pihenőövezet vége tábla a gyalogosok számára szolgál információval - mondta Juhászné. Így tehát vélhetően ezen a területen minden marad a régiben...

Ha hasonló táblát lát, fotózza le, s küldje be megadott e-mail címünkre február 24-éig. A beküldők között kerékpárt sorsolunk ki. A beküldött e-mailben kérjük feltüntetni a Szereljük le együtt! jelmondatot, valamint a beküldő lakcímét és nevét. Egy képet csak egyszer lehet beküldeni, de egy személy több különböző fotóval is részt vehet a sorso-láson. Emellett persze továbbra is várjuk észrevételeiket a témával kapcsolatosan!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!