Hírek

2009.01.24. 03:29

Kiaknázatlan forrásnak tűnt

<b>Sukoró</b> - Az önkormányzat is továbbadta volna azt a tóparti területet, amelyet egy izraeli befektető kapott meg egy csereügylet révén a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től.

Kovalcsik Katalin

Molnár Gábor, a település polgármestere elmondta, nem zaklatta fel a községet, az önkormányzatot, hogy a tóparti 70 hektáros, műveletlen területet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. végül - információi szerint - egy csereügylet révén külföldi befektetőnek adott át. 

Annak ellenére van ez így, hogy a község is pályázott a területre.

- Az a lényeg, hogy történjen a területtel valami - tette hozzá a polgármester. - Ezen a területen az evezőspálya kialakításakor, még a 80-as évek legelején készítettek egy betonmólót. 

Hogy elég mély legyen a pálya vize, kiszivattyúzták az iszapot. A szóban forgó terület gyakorlatilag mesterségesen feltöltött földdarab. Az iszapot felverte az olajfűz, pionír fajtának hívják, hiperallergén növény. 

A területen létrejött egy irgalmatlan dzsumbuj. Értelmetlen, hogy a tó északi partján két kilométer hosszan elterül egy ilyen gazos terület. 

Az autópályával párhuzamosan vezet egy út a területen, nem volt rá kezelőjoga sem a községnek, nem a miénk, mégis az út mentén, hogy legalább a horgászok tudjanak rajta közlekedni, kicsit levágtuk a fákat az önkormányzat költségén. 

Kiaknázatlan forrásként tekintettünk volna a területre, ha mi kapjuk meg. Az egyáltalán nem zavar bennünket, hogy egy tőkeerős befektetőhöz kerül a 70 hektár.

A beruházó kaszinót, szállodát szeretne itt létrehozni, megvalósulása a község szempontjából előnyös lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!