Hírek

2009.01.16. 03:27

Kerítésszaggató, csúszó kocsik

<b>Fejér megye</b> - Szerda éjszaka, csütörtök hajnalban megnövekedett a fehérvári tűzoltók feladata. A síkos utakon több teherkocsi, autóbusz szenvedett balesetet. Sérülés nem volt.

Kovalcsik Katalin

- A két napban több jármű csúszott árokba, mentésüknél a tűzoltók segítettek - mondta Bisztricz Anett szóvivő. - Kincsesbánya és Fehérvárcsurgó között szerda, 23 óra 36-kor egy munkásokat szállító busz szalagkorlátnak ütközött. A helyszín közelében sószóró kocsi fordult keresztbe. Hajnali 1 óra 23-kor Szabadbattyánban kigyulladt egy ház tetőszerkezete, eloltották a tüzet, mire a tűzoltók kiértek. Három óra után a Velence és Pusztaszabolcs közti úton csirkéket szállító pótkocsis teherkocsi árokba hajtott, felborult. A mentésnél a 207 rekeszt a tűzoltók pakolták át egy másik teherkocsira. A fehérvári Torockó utcában 3 óra 28-kor egy szójaszállító pótkocsis teherautó ment az árokba. Reggel 7 óra 15 perckor a fehérvári Besztercei utcába hívták segítségül a tűzoltókat. Egy IFA sószóró a jeges emelkedőn visszacsúszott, a kocsi hátsó része átszakította egy családi ház kerítését, a családi ház homlokzatának csapódott. Az épület fala megrepedt. A körülbelül öt tonna sót szállító kocsit a tűzoltók daruval húzták vissza az útra, de előtte úgynevezett Wetter-párnákkal megemelték a jármű jobb hátsó kere-két. Hét negyvenötkor a Sóstói Ipari Parkba vonultak a kollégáim, visszahúztak az útra az árokból egy alkatrészeket szállító kamiont.

Az ügyelettől tudjuk, hogy reggel Bicske és Zsámbék közt árokba hajtott egy betegszállító. Délelőtt Sukorón, a Gyepes lakóparkban víz ömlött az útra, ott segítettek a fehérvári tűzoltók. R. Szabó Ágnes rendőrségi szóvivő hozzátette, Móron történt sérüléses baleset. Személykocsi ütött el biciklist, aki könnyű sérülést szenvedett, más sérülés nem történt a kicsúszások következtében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!