Hírek

2008.12.04. 03:29

Csalódások a fenyőfa alatt

<b>Székesfehérvár</b> - A felméréseket végző cégek természetesen kutatják ajándékozási szokásainkat is, sőt: azt is górcső alá veszik, minek örülünk a fa alatt, s minek nem?

Kocsis Noémi

Az még csak természetesnek tűnik, hogy más és más kerül a karácsonyi ajándék- és kívánságlistákra nemi eltéréseinkből következően. Nem követelhetjük életünk (férfi)párjától, hogy lelkesedjen egy cuki kis nyakláncért , de a nőitől sem, hogy további gigabájtokat kérjen az otthoni komputerbe, amiért férje számítógépőrült.

Ennek megfelelően tehát a férfiak számítástechnikai termékekről, mobiltelefonról és GPS-ről, a nők új ékszerről és ruháról álmodoznak. Mégis a legtöbb helyen könyv kerül a fa alá, annak ellenére, hogy a legkevesebben szeretnének ilyen ajándékot kapni - többek között ez derült ki a Depo.hu és KutatóCentrum közös felméréséből, amelyben a karácsonyi ajándékozási szokásokat vizsgálták.

Az egyébként igen sajnálatos könyvellenességet ellensúlyozza, hogy a megállapítások szerint leginkább a könyvesboltban, ruházati és sportfelszerelést árusító üzletekben lehet az ünnepek előtt tumultusra számítani. A válaszadók mintegy kétharmada könyvvel szeretné meglepni szeretteit, emellett a Top 3-as listán helyet kaptak még a ruházati cikkek és kiegészítők, valamint az egészséggel kapcsolatos és szépségápolási termékek. A nők természetesen egészen más dolgoknak örülnének, mint a férfiak: utóbbiak közel fele számítástechnikai termékeket, telefont vagy GPS-t látna legszívesebben a fa alatt, amíg a nők közel 60 százaléka egy új ruháról vagy ékszerről álmodozik. A férfiak - nem meglepő módon - legkevésbé kozmetikumokra vágynak, amíg egy hölgy számára egy autóelektronikai kütyü szinte biztosan rossz ajándékválasztást jelent. Ami pedig az adást illeti, nagyjából így is összefoglalhatnánk: mi utazást szeretnénk kapni, viszont másoknak zoknit csomagolunk be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!