Hírek

2008.12.08. 03:27

A csatornával vergődnek itt is

<b>Martonvásár</b> - A csatorna került a legtöbbször szóba a közmeghallgatáson, több gondjuk is származott a helyieknek e téren. Az önkormányzatot inkasszálták adósság miatt, mások viszont hiába szeretnének, nem köthetnek rá a szennyvízvezetékre.

Zsohár Melinda

Mások viszont nagyon is szeretnének rácsatlakozni a megépített szennyvízhálózatra, mert enélkül az ünnep elé is izgalommal tekintenek. A Szent László lakóparknak a földből gombamód kinőtt házai, lakásai nem csatlakozhattak a csatornához, 180 család várja, hogy ne az emésztőjük szippantása miatt aggódjanak nap mint nap. Kicsik a gödrök, a szippantás késlekedik, a polgármester tájékoztatása szerint a ráckeresztúri leöntőhelyre sem vihetik a gödrök tartalmát, tehát maga a szippantás és a szennyvíz elszállítása is kérdéses! További 120 ingatlanról várakoznak újabb rákötésre, s öt év alatt még 200-220 lakás és ház fog épülni, amelyek ragaszkodnának a korszerű szennyvízkezeléshez. Martonvásár és Gyúró a néhány éve közös beruházással megépült csatornarendszer egyik víziközmű társulatához tartozik, Ráckeresztúr és Tordas a másikhoz, de szemmel láthatóan egy hajóban eveznek. Adósság szorongatja a településeket a beruházás miatt, s a működtetés is döcögős. Lázasan keresik a megoldást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!