Hírek

2008.08.25. 02:28

Tóparti élmények pár perces filmeken

<strong>Gárdony</strong> - Három alkotó vehette át az első Velencei-tavi filmfesztivál díját szombaton, a késő esti órákban. A legjobb operatőr, a legjobb rendező és a legjobb film kategóriájában hirdettek győztest.

S. Töttő Rita

A szombat esti díjkiosztón, akár egy Oscar-gálán, felvonultatták az alkotásokat, aszerint, hogy a legjobb operatőr, a legjobb rendező vagy a legjobb film kategóriájában indultak. A díjakat ismert alkotók adták át: Sas Tamás rendező, operatőr, Trócsányi Gergő, a Taxidermia (2006) című film egyik főszereplője, s a Hollywoodoo zenekar front-embere, valamint L. Simon László, a Magyar Írószövetség titkára.

Az esti időjárás kicsit megviselte a résztvevőket, de szerencsére egyik díjazott sem riadt vissza attól, hogy átvegye a viharos tóparton az üvegdísz jutalmat. A legjobb operatőrnek Kozák Albertet választották, A tó ébredése című alkotásáért. A legjobb vágó Simon János lett, aki A Velencei-tó: jelen és múlt című filmjével nyerte el a zsűri kegyeit. A legjobb film pedig Pazsitka Ákosé lett. A 18 éves dunaújvárosi fiatalember A mi tavunk címet adta kisfilmjének, amely egy családi hétvégén történt eseményeket dolgoz fel.

- Nem családi eseményeket dolgoztam fel, inkább a tó mindennapjait, a strand életképeit próbáltam megörökíteni - mesélte Ákos, aki később is szeretne a kamera mellett maradni. - Operatőr vagy vágó lennék a legszívesebben - mondta. Akár egy Oscar- gálán, bemuttatták az alkotásokat

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!